• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Lufthansa yaz tarifesine 5 nokta ekledi

Lufthansa yaz tarifesine 5 nokta ekledi
Lufthansa gözde tatil merkezlerine yönelik uçuş ağını genişletiyor. Yeni yaz tarifesine cazip tatil hedefleri olan Mahon, Jerez de la Frontera, Varna, Cardiff ve Glasgow olmak üzere, 5 yeni uçuş noktası daha eklendi.

 

Uzun mesafeli uçuşlarda ise Münih-Vancouver hattına eklenen yeni bir seferle Kanada’nın batı kıyısındaki metropol ile ikinci bir bağlantı oluşturulmuş oldu. Ayrıca yaz döneminde Avrupa’da Temmuz ayından itibaren Germanwings havayolunun yeni ürün ve tarife programı uygulamaya geçiyor. Böylelikle Lufthansa’nın ana merkezleri dışından yapılan uçuşlar aşamalı olarak Germanwings havayoluna aktarılacak. Lufthansa müşterileri  2013 yaz tarifesi çerçevesinde 82 ülkede 218 varış noktası (2012 yaz tarifesi: 83 ülkede 216 varış noktası) arasında seçim yapabilecekler. Yaz tarifesi 31 Mart Pazar günü başlayacak ve 26 Ekim 2013 gününe kadar geçerli olacak.
 
Deutsche Lufthansa AG Passage Yönetim Kurulu üyesi Jens Bischof yaz tarifesine ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Bu yıl da yaz aylarında Akdeniz çevresindeki eşsiz tatil merkezlerine düzenleyeceğimiz seferlerle tatil uçuşları alanındaki uzmanlığımızı daha da geliştirmiş olacağız.”
 
Yeni tatil hedefleri
 
Deniz kenarında dinlenmek, yeni yerler görmek veya yeni bir kenti tanımak gibi farklı tatil tercihlerinizde Lufthansa sizleri tarifeli seferlerinde sunacağı hizmetlerle “yılın en güzel haftalarına” uçuracak. Yaz tarifesine, sadece yaz aylarında sefer düzenlenecek olan, 5 yeni varış noktası daha eklendi:
•Mallorca’nın yanında yer alan ve nispeten daha küçük bir Balear adası olan  Menorca adasına bu yaz sefer başlatılması planlanıyor.  Menorca adasının başkenti olan Mahon kentine  Münih, Düsseldorf, Hamburg veya Berlin’den direkt uçuş olanağı sunulacak.
 
•İspanya’nın Andaluzya bölgesinde gözde sahil şeridi Costa de la Luz ‘da yer alan Jerez de la Frontera ‘ya önümüzdeki yaz Düsseldorf ve Frankfurt’ tan sefer düzenlenecek.
 
•Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısındaki Varna kenti yaz aylarında Düsseldorf çıkışlı seferlerin düzenleneceği yeni bir varış noktasını oluşturacak.
 
•Yaz tarifesinde Düsseldorf çıkışlı seferlerle İngiltere’de iki varış noktasıyla bağlantı kurulacak: Galler Bölgesi’nin başkenti Cardiff sahil şeridinde veya dağlarda tatil yapmak isteyenler için ideal bir başlangıç noktası oluşturuyor. İskoçya’nın en büyük kenti olan Glasgow ise kültür, mimari ve tasarım açısından dünya çapında üne sahip bulunuyor. İskoçya’nın “Highlands” yöresinin büyüleyici doğası, Glasgow kentini doğa tutkunları tarafından rağbet gören bir varış noktası haline getiriyor. Glasgow seferleri yıl boyunca devam edecek.
 
Tatil amacıyla seyahat edecek yolcular bundan böyle Akdeniz çevresindeki tatil bölgeleri için konulmuş olan altı yeni uçuş bağlantısından yararlanacak. Önümüzdeki yazdan itibaren Lufthansa uçuş ağı, mevcut uçuş noktalarının da  kombine edilmesi suretiyle, zaman zaman 25 yeni varış noktasıyla desteklenmiş olacak. Bu noktalara  Almanya’da birçok şehirden paralel uçuşlar düzenlenecek. Temmuz ve Ağustos aylarında tatil merkezlerine yönelik uçuş sayısı bir kez daha artırılacak. Uçak biletinin  yanısıra otel ve kiralık araba için de  da bilgisayar başında rezervasyon yapmak isteyenler Lufthansa’nın seyahat portali Lufthansa Holidays üzerinden yapacakları uçak rezervasyonlarını komple bir seyahat paketi ile birleştirebilecekler (www.lufthansaholidays.com).
 
Münih çıkışlı Vancouver seferleri
 
Lufthansa uzun menzilli uçuş ağını genişletiyor ve  Kanada’nın batısındaki Vancouver kentine düzenlemekte olduğu Frankfurt çıkışlı seferlerin yanısıra Münih kentinden de uçuş başlatıyor. 16 Mayıs 2013 gününden itibaren British Columbia bölgesinin bu en büyük kentine hergün Airbus A330 uçaklarıyla sefer düzenlenecek. Büyük Okyanus kıyısındaki ticaret metropolü Vancouver  Kanada’nın en büyük limanına sahip bulunuyor ve ormancılık ve madencilik sanayinde faaliyet göstermekte olan birçok işletmenin merkezine ev sahipliği yapıyor. Metropol çevresindeki bölgede ise  enformasyon teknolojileri alanında faaliyet gösteren çok sayıda firma bulunuyor. Vancouver ayrıca çok rağbet gören bir tatil ve turizm merkezi niteliği taşıyor.
 
Business Class hizmetinin yenilenmesine hız verildi        
 
Yeni teslim alınan tüm Boeing 747-8 uçaklarında ve Airbus A330 tipi üç uçakta yer alan yeni Business Class hizmetinin –planlanandan daha hızlı bir şekilde yaygınlaştırılması ve – tüm uzun menzilli uçuşlarda uygulanmaya başlaması hedefleniyor. Lufthansa, tüm uçakların 2015 yazına kadar hazırlanmış olması için yaklaşık 50 milyon Euro ek yatırım gerçekleştiriyor. Jens Bischof konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Yeni Business Class programımız yolcular tarafından çok beğenildi. Tüm uçakların Business Class kabinlerinin yenilenmesine yönelik girişimlerimizi hızlandıracak ve bu amaçla dönüşüm harcamaları için 50 milyon Euro ilave yatırım yapacağız. 2015 yılına kadar uzun menzilli uçuşlarımızda  Economy ve First Class kabinlerinin yanısıra  tüm Business Class kabinleri de yeni koltuklarla donatılmış olacak.”
 
Flynet hizmeti artık hemen hemen dünyanın her yerinde sunuluyor
 
Lufthansa halen 88 uçağını ve dolayısıyla uzun menzilli uçaklarının tümünü geniş bantlı Internet erişimi sağlayan “FlyNet”  ile donatmış bulunuyor. Henüz FlyNet hizmeti mevcut olmayan birkaç Boeing 747-8 ve  Airbus A380 uçağında da önümüzdeki yıldan itibaren  bu hizmet sunulmaya başlanacak. Internet erişimi hemen hemen dünyanın her yerinde mümkün olacak. Hizmetin sağlanamadığı yegane bölgeyi Çin Halk Cumhuriyeti hava sahası oluşturuyor, zira bu bölge için henüz yayın lisansı alınamamış bulunuyor. Ücretsiz FlyNet portalinde yer alan “Sport 24” kanalı üstün kalitede canlı TV yayını sağlıyor. Ayrıca FlyNet portali üzerinden yolcular  bağlantılı uçuşları hakkında bilgi alabilecek ve check-in yaptırabilecekler.
 
Boeing 747-8 Hongkong hattında 
 
Lufthansa filosunun en yeni uçak tipi Boeing 747-8 kısa sürede Lufthansa yolcularının gözdesi haline geldi. “Gökyüzünün Kraliçesi” olarak nitelendirilen uçak halen Amerika yönünde Washington ve Los Angeles bağlantılarında ve Hindistan yönünde de Bangalore ve Delhi uçuşlarında kullanılıyor. Yaz aylarında  bu modern ve çevre dostu Jumbo uçaklardan oluşan yeni teslimatlar da gerçekleşecek. Lufthansa bu yıl içinde Seattle kentinden beş yeni B747-8 uçağı daha teslim almış olacak. Yaz tarifesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte Frankfurt-Hongkong uçuşlarında da bu uçaklar kullanılacak.
 
Sunulacak ek seferlerle Lufthansa Türkiye pazarındaki konumunu güçlendiriyor
 
Lufthansa Türkiye’den  halen,  İstanbul – Frankfurt (günde 3 sefer), İstanbul – Münih (günde 3 sefer),  Ankara – Münih (günde 2 sefer), İzmir – Münih (günlük)) olmak üzere haftada toplam 63 sefer düzenliyor.  Bu seferlere ek olarak, 31 Mart 2013 tarihinden itibaren sunulacak  olan Ankara – Frankfurt (günlük) seferi,  İzmir – Münih (günlük) seferi,  18 Mayıs 2013 tarihinde  başlayacak olan  Antalya – Münih seferi (haftada bir gün) ve 20 Haziran 2013 tarihinde başlayacak olan Antalya – Berlin seferleri (haftada 5 gün)  ile  Lufthansa Türkiye’den yaz döneminde haftada toplam 83 uçuş sunmuş  olacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim