• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Lufthansa yeni ‘hat’ peşinde ilerliyor

Lufthansa yeni ‘hat’ peşinde ilerliyor
Alman havayolu Lufthansa, atadığı yeni genel müdürle Türkiye pazarında hedef büyüttü. Günde 13 seferin yapıldığı Lufthansa’nın Türkiye uçuşlarında yeni başlattığı Türk yemeği servisi de tuttu.

 

 Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer, Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunu belirterek, “Her yıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de yolcu rekorlarına imza atıyoruz. Türk müşterilerin sadakatine minnettarız” dedi.
 
Menü olumlu tepki aldı
 
Lufthansa Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Stefan Löcherbach’ın tanıştırıldığı toplantıda konuşan Schaeffer, Türk Hava Yolları’yla işbirliği söylentilerine de açıklık getirdi. Schaeffer, “THY, bizim de üyesi olduğumuz Star Alliance’ın bir üyesi. THY‘nin 2001’de Star Alliance’a girmesi konusunda akıl hocalığı görevini üstlenmiştik. İşbirliği her zaman ilginç bir konudur. 
 
Lufthansa kamuya ait bir havayolu değil. Kazan-kazan senaryoları üretmeye çalışıyoruz. Ortaklıklar bu tip durumları yaratma durumunda imkân sağlıyorsa neden olmasın” diye konuştu.
 
Aynı zamanda Swiss International Airlines ve Austrian Airlines’tan da sorumlu olacak olan Löcherbach ise, amaçlarının yeni iş fırsatlarını değerlendirip Türkiye’ye yönelik uçuş sayısını artırmak olduğunu vurguladı. Halihazırda Antalya ve Ankara’ya olmak üzere 19 charter uçuşu yaptıklarını da belirten Löcherbach, şunları söyledi: “Türkiye çıkışlı uçuşlarımızda Lufthansa için özel olarak hazırlanan Türk mutfağı ikramları da bunlar arasında yer alıyor. Kısa süre önce uçuşlarda Türk yemekleri sunmaya başladık. Test aşamasında çok iyi geri dönüşler aldık. Kasımdan itibaren business ve ekonomi sınıfında Türk yemekleri servisine geçeceğiz. Sıcak, soğuk yemekler, ara sıcaklar yemek listemizde yer alacak.”
 
236 uçak alacak
 
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) bu yıl sektör için kar marjını yüzde 2’nin altında açıkladığını hatırlatan Carsten Schaeffer, Lufthansa olarak bütün bu zorluklara karşın bin gün boyunca her gün 1 milyon Euro olmak üzere yatırımlarına devam edeceklerini ifade etti. Schaeffer,  “236 tane yeni uçak siparişimiz olacak.
 
Bunlar A380 ile başlayıp A320’ye kadar uzanan geniş bir yelpazeyi kapsayacak. Yolcu sayısında da geçen yıl 103 milyona ulaştık ” diye konuştu. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim