• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Lufthansa yolcu sayısını artırmaya devam ediyor

Lufthansa yolcu sayısını artırmaya devam ediyor
Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketlerinin 2012 yılının ilk dokuz ayında taşıdıkları yolcu sayısı 78 milyonu aştı. Yolcu taşımacılığında kapasite kullanım oranı yüzde 79.3 ‘e ulaştı

 

Lufthansa Grubu bünyesindeki havayolu şirketlerinin yolcu sayısındaki artış devam ediyor: 2012 yılı Ocak – Eylül ayları arasında Lufthansa, SWISS ve Austrian Airlines toplam 78,8 milyon yolcu taşıdı. Bu rakam bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.5 oranında bir artışa denk geliyor. Şirketler grubu bünyesindeki havayolu şirketleri kapasitelerini yüzde 1.8, satışlarını ise yüzde 3.3 oranında yükseltmeyi başardı. Aynı dönem içinde Lufthansa Grubu yolcu taşımacılığı alanındaki kapasite kullanım oranını  yüzde 1.2 oranında artırarak yüzde 79.3’e yükseltti.
 
Taşınan toplam yolcu sayısı içinde Lufthansa havayolları 57.2 milyon kişilik bir paya sahip bulunuyor. Buna göre yılın ilk dokuz ayında Lufthansa havayollarını tercih eden yolcuların sayısı –bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla – yüzde 3.6 oranında artmış oldu. En yüksek yolcu artışı Yakındoğu, Afrika ve Avrupa bölgelerinde görülürken, Asya/Pasifik ve Amerika bölgelerindeki yolcu sayısı bir önceki yılın düzeyini korumuş oldu. Lufthansa –daha büyük uçaklara ağırlık vererek – yılın ilk dokuz ayında kapasitesini yüzde 1.6 oranında artırdı. Şirket ayrıca arz edilen ek koltuk kilometrenin satışını da sağladı. Satışların yüzde 2.6 oranında artmasına paralel olarak uçakların kapasite kullanım oranı da yüzde 0.8 artışla yüzde 78.7’ ye yükseldi.  
 
SWISS havayolları ise 12.9 milyon yolcu taşıyarak, yolcu sayısında bir önceki yılın ilk dokuz aylık dönemine kıyasla yüzde 3.9 oranında artış sağladı. Koltuk doluluk oranı yüzde 1.3 artarak –sektör için ciddi bir oran olan – yüzde 82.8 düzeyine yükseldi.  Uçakların kapasite kullanım oranı ise yüzde 3.5 artarak yüzde 77.7 oldu.
 
Lufthansa Cargo yılın ilk dokuz ayında 1.3 milyon ton yük ve posta taşıyarak, bir önceki yılın rakamlarının gerisinde kaldı. Böylelikle taşınan yük ve posta miktarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8.9 oranında bir gerileme kaydedilmiş oldu. Buna rağmen şirket kapasitesini azaltmak suretiyle, uçakların doluluk oranını yüzde 69 düzeyinde tutmayı başardı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim