• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Lufthansa’da bir çok uçuş iptal edildi

Lufthansa’da bir çok uçuş iptal edildi
Alman hava yolu şirketi Lufthansa’da çalışan kabin personeli daha fazla ücret talebiyle bugün Berlin-Tegel ve Frankfurt havaalanlarında grev yapıyor.

Kabin personelini temsil eden UFO sendikası tarafından yapılan açıklamada, Berlin-Tegel havaalanında yerel saat ile 05.00’te başlayan grevin saat 13.00’e, Frankfurt Havalimanında saat 06.00’da baslayan iş bırakma eyleminin de 14.00’e kadar süreceği ifade edildi.

 
Frankfurt ve Berlin-Tegel havaalanlarında grev nedeniyle çok sayıda seferin iptal edildiği bildirilirken, kabin personelinin bugün ayrıca Münih havaalanında yerel saat ile 13.00-24.00 arasında iş bırakma eyleminde bulunacağı kaydedildi.
 
Berlin Tegel havaalanında Lufthansa şirketinin bilet satış gişeleri önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Lufthansa sözcüsü Boris Ogursky, grev nedeniyle kısa ve orta mesafe uçuşlarının yarısının iptal edildiğini, uzun mesafeli uçuşlarda da bir çok iptalin olduğunu belirtti. Ogursky, grevin yolcular üzerindeki etkisinin mümkün olduğunca aza indirilmeye çalışıldığını kaydetti.
 
Grevin birinci dalgasında kabin personeli 31 Ağustos Cuma günü 8 saat süren grev yapmış ve çok sayıda uçuş iptal edilmişti. UFO sendikası, bir hafta önce toplu iş sözleşme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından greve gitme kararı almıştı.
 
Sendika, yaklaşık 19 bin kabin personeli için yüzde 5 oranında ücret artışı talep ederken Lufthansa şirketi ise yüzde 3,5 ücret artış teklif ediyor. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim