• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Lufthansa'da büyük grev kapıda, bir çok uçuş tehlikede

Lufthansa'da büyük grev kapıda, bir çok uçuş tehlikede
Alman Pilot Sendikası, Lufthansa ile sendikanın 'maliyet tasarrufu' konusunda anlaşamadığını ve büyük çaplı bir grevin her an başlayabileceğini duyurdu.

Alman Pilot Sendikası (VC), Alman havayolu şirketi Lufthansa ile yapılan görüşmelerde maliyet tasarrufuna ilişkin bir teklifin kabul edilmediğini ve pilotların yakın zamanda yeniden greve gidebileceğini bildirdi. 

Sendikadan yapılan açıklamada, Lufthansa'nın Üst Yöneticisi (CEO) Carsten Spohr'un da katıldığı görüşmelerde sendikanın, Lufthansa'ya yaptığı 500 milyon avroluk maliyet tasarrufu sağlayabilecek "büyüme ve istihdam için ittifak" önerisinin kabul edilmediği ve pilotların her an greve gidebileceği kaydedildi.   

Açıklamada görüşlerine yer verilen VC Sözcüsü Markus Wahl, Lufthansa'nın piyasa şartlarının iyileştirilmesi konusunda ilgi göstermediğini ve Lufthansa Yönetim Kurulu'nun ortak çözüm aramadığını ifade etti.  

Sorumluluk Lufthansa'ya ait

Görüşmelerde anlaşma sağlanamamasında Lufthansa'nın sorumlu olduğunu öne süren Wahl, "Şu an itibarıyla, Lufthansa, Lufthansa Kargo ve Germanwings'te her an grev beklenebilir. Lufthansa Grubu, bu anlaşmazlığın tırmanması konusunda tam sorumluluk sahibidir" ifadelerini kullandı. 

Binlerce sefer iptal olmuştu

Öte yandan sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle geçen yılın nisan ayından bu yana pilotlar, 12 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim