• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Lufthansa'da grev yüzünden bin 520 uçuş yapılamadı

Lufthansa'da grev yüzünden bin 520 uçuş yapılamadı
Alman havayolu şirketi Lufthansa, pilotların 13. kez iş bırakma eylemini dünde devam ettirilmesiyle bin 520 uçuşunun binini iptal ettiğini, yaklaşık 140 bin yolcunun mağdur olduğunu açıkladı.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, pilotların 13. kez iş bırakma eylemini dünde devam ettirilmesiyle bin 520 uçuşunun binini iptal ettiğini, yaklaşık 140 bin yolcunun mağdur olduğunu açıkladı.

Meydana gelen rahatsızlıktan ötürü üzüntü duyduklarını bildiren şirket, grevden kısa ve orta mesafeli uçuşların etkilendiğini aktardı. Lufthansa, greve rağmen yaklaşık beş yüzün üzerinde uçuşun devam edeceğini bildirdi. Grevden, Germanwings, SWISS, Avusturya ve Brüksel Havayolu şirketlerinin uçuşları etkilenmedi.

Öte yandan, Hessen Eyalet İş Mahkemesi dün Lufthansa pilotlarının iş bırakma eylemini yasaya aykırı bularak durdurulmasına karar verdi. Lufthansa mahkeme kararını memnuniyetle karşılarken, artık yolculara normal uçuş planlarını sunacağını bildirdi.

VC, her hafta bir grevle tehdit etti

Tırmanan duruma cevap vermenin yerine Kokpit Birliği (VC) ile sürdürdüğümüz toplu iş sözleşme görüşmelerimizi tekrardan başlatmak istiyoruz.“ diyen Lufthansa Kurumsal İnsan Kaynakları Genel Müdürü Bettina Volkens, VC’nin yılsonuna kadar planladığı grev neticesinde şirketin pilot başı 100 bin Euro zarar edeceğini, dolayısıyla oluşan duruma çözüm bulma zamanının geldiğini ifade etti.

VC Sözcüsü Markus Wahl, Zaman’a yaptığı açıklamada Lufthansa’nın kendileriyle konuşmaya hazır olmadığını bildirdi ve „Bizim Lufthansa ile masaya oturmamız için en azından görüşmeler sırasında Lufthansa’nın işlerimizi yurtdışına kaydırmasından vazgeçmesi gerekiyor.“ dedi. Wahl, aksi takdirde pilotların her hafta greve gideceğini vurguladı.

Grevden mağdur olan yolcular yaşananlara tepki gösterdi. İspanya’nın Bilbao şehrinden gelip Frankfurt üzerinden ABD’nin Philadelphia şehrine uçan Elena adlı yolcu ailesi ile planladığı etkinliği kaçırdığı için kendini çok kötü hissettiğini söyledi.

Şikayet etmelerine rağmen bir sonuç alamayacağından emin olduğunu söyleyen Elena, otel ayarlama ve bileti başka güne alma gibi işlemleri kendisinin yapmak durumunda kaldığını dile getirdi.

Kanada’nın Vancouver şehrinden Barcelona’ya uçan Nicole adlı başka bir yolcu ise grevle ilgili daha önce herhangi bir şekilde bilgilendirilmediğini söyledi. Bunun neticesinde Barcelona’da gemiyi kaçırdığını belirtti. Nicole, grevden dolayı oluşan masrafların karşılanmamasını adil olmadığını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim