• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Lufthansa'da internet dönemi başlıyor

Lufthansa'da internet dönemi başlıyor
Lufthansa uçakta internet hizmetini FlyNet ile yeniden başlatıyor.

Lufthansa uçaklarında "internet dönemi" başlıyor

Lufthansa uçakta internet hizmetini FlyNet ile yeniden başlatıyor.

Lufthansa uçakta internet hizmetini 4 yıl ertelemeden sonra FlyNet ile yeniden başlatarak, kıtalararası uçuşlarda yolcularına genişbant internet erişimi hizmeti veren ilk havayolu olmuştur. Başlangıçta, Kuzey Atlantik hatlarında mümkün olacak bu hizmetin 2011 yılı sonuna kadar tüm kıtalararası hatlarda kullanılması için planlamalar yapılmaktadır. Lufthansa daha önce Boeing'in iptal ettiği Connexion üzerinden genişbant bağlantısını sunmuştu.

ATW bu bilgiyi Lufthansa'nın Frankfurt-New York JFK uçuşundaki Airbus A330 uçağında 30.000 ft yükseklikte FlyNet hizmetini ilk olarak kullanarak yayımladı. Ayrıca, Panasonic Avionics Corporation ve Deutsche Telekom ortakları aracılığıyla 6 adet Airbus A330 uçağı da bu sistemle donatılarak çarşamba günü Frankfurt’tan JFK, Detroit ve Atlanta uçuşlarında internet hizmeti verilmeye başlanacak.

Austrian Airlines'ın yeni CEO'su olması beklenen Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Antinori, “Uzun mesafeli uçuşlarda uçakta internet hizmeti müşterilerimizin çıkarları doğrultusunda bir yenilik” olduğunu ifade etmiştir. FlyNet, seyahatin her noktasında Lufthansa müşterileri için sunulan uygun ve sürekli iletişim hizmeti sağlamaktadır. Hizmet başlangıçta önümüzdeki yılın başlarında GSM sisteminin de sisteme dâhil edilmesiyle WLAN özellikli dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için kablosuz internet bağlantısı sağlayacak ancak sesli aramalar etkin olmayacaktır. Panasonic Aviyonik CEO'su Paul Margis "ilk müşterimiz Lufthansa tarafından başlangıçta transatlantik uçuşlarında sunulacak Global Communications Suite'in operasyonel bir şekilde hizmet vereceğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz," ifadesinde bulundu. Şirket, 200 ülkeden uçak içi bağlantı hizmeti sunumu için düzenleyici onay alındığını ve Rusya ve Çin'in de 2011 yılının ilk çeyreğinde onay vermesini beklediklerini açıkladı. Lufthansa’nın yanında, şirketin Türk Hava Yolları, Cathay Pacific Airways, Dragonair ve Gulf Air ile de sözleşme yaptığı belirtildi.

Lufthansa öncelikle mayıs 2004’ten 2006 yılının sonuna kadar Boeing’in Connexion sistemi aracılığıyla FlyNet hizmetine başlamıştı. Ancak Boeing’in hizmeti sona erdirmesi ile Lufthansa da bu hizmete son vermek durumunda kalmıştı. 2006 yılı sonu itibariyle Lufthansa'da FlyNet ile donatılmış 69 uçak vardı ve daha sonra gelecekte yeniden yapılandırmak üzere, taşıyıcı mevcut antenleri kaldırmamaya karar verdi. Antenli 69 uçağın 10 tanesi hizmet için hazırlanmış ancak taşıyıcı bu sayının şubat ayı sonuna kadar FlyNet ile çalışır durumda 20 olmasını hedeflemektedir.
Hizmet başlangıçta, bir saat için (ya da 3.500 mil) 10,95 € (14,45 $) veya 24 saat (ya da 7.000 mil) için 19,95 € luk bir sabit oran karşılığında satın alınabilecek. Telekom mobil iletişim müşterileri 10 dakikası için 1,80 € bir ücret ödeyerek, mevcut cep telefonu sözleşmeleri altında hotspotu (kablosuz internet/ağ hizmetlerinin sunulduğu alan) kullanabilecekler. Luftansa 31 Ocak tarihine kadar bu hizmeti ücretsiz olarak yolcularına sunacak. Taşıyıcı gelecek yıl teslim edilecek Boeing 747-8s uçağında da bir an evvel FlyNet hizmetini sunmayı umut etmektedir.
Harun YILMAZ
Mustafa Kemal Üniversitesi
İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu
Kaynak: Air Transport World

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim