• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Lufthansa'da süresiz grev başlıyor

Lufthansa'da süresiz grev başlıyor
Alman havayolu devi Lufthansa'nın kabin personeli Cuma günü greve gidecek...

 

Alman havayolu devi Lufthansa'nın kabin personeli Cuma günü greve gidecek. Ekonomik kriz sürecinde etkilenen büyük firmalardan biri olan Lufthansa'yı işçileri yeni tarife anlaşmalarının olumsuz sonuçlanması sebebi ile greve gitmekle tehdit ediyordu.

UFO adlı bir sendikanın Almanya'nın bütün havalimanlarında grev tehdidi ile başlayan süreçle ilgili olarak Lufthansa yorum yapmaktan kaçınıyor. Şirketin basın sözcüsü müşterilerin sürekli olarak Lufthansa'nın resmi internet sitesini takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Federal Anayasa Mahkemesi olağanüstü ve kontrol edilemez sebeplerden dolayı gerçekleşmeyen uçuşlardan uçuş şirketlerinin tazminat ödemeyeceği hükmünü vermişti. Pilot hariç havalimanı çalışanlarının ani grevleri kontrol edilemez olağanüstü durum olarak görüldüğü için uçuşun gecikmesinden veya gerçekleşmemesinden sorumlu tutulamıyor. Buna rağmen uçuş biletlerini direkt olarak uçuş şirketlerinden alan müşteriler daha sonraki bir uçağa binme veya uçuştan vazgeçip parasını geri alma hakkına sahip.

Uluslararası uçuşlarda uçuş şirketlerinin durumu biraz daha güç. Yurtdışı uçuşlarında şirketler müşteriyi gerekirse başka firmalar üzerinden varış noktasına taşıma şartına bağlı. Müşteriler ise bu şekilde gelişen bir transferde rotanın uzamasını veya aktarmaları kabul etmek durumunda. Yeni uçuşun belirlenme aşamasında müşteriler uçuş şirketlerinin misafiri hükmünde. Saatlerce veya günlerce beklemek zorunda kalan müşterilerin konaklama ve yeme içme ihtiyacı da uçuş şirketi tarafından sağlanmak durumunda. Bu kuralları yerine getiren uçuş şirketleri Avrupa Birliğinin belirlediği hakları yerine getirmiş oluyor.

UFO Başkanı Nicoley Bublies de Lufthansa ve yolcuların kendilerini yarından itibaren grevlere hazırlaması gerektiğini, grevin her gün birkaç saat yapılacağını ve birkaç saat önceden medya ve Lufthansa üzerinden duyurulacağını ifade etti. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim