• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Lufthansa’ya baskı artıyor

Lufthansa’ya baskı artıyor
Fransa Alpleri’nde yardımcı pilot tarafından kasten düşürülen Germanwings yolcu uçağı kazasıyla ilgili Lufthansa Havayolu üzerindeki baskılar artıyor. Uçuş doktorları, pilotların daha sıkı ve esaslı muayeneden geçirilmesini istiyor.

Dünyanın en güvenli havayolu olarak bilinen Alman Havayolları Lufthansa zorda. Lufthansa'ya ait Germanwings uçağını yardımcı pilotun Fransa Alpleri'nde düşürmesi  pilotların sağlık kontrolündeki açığı gündeme getirdi. Başlangıçta kamuoyunu kazayla ilgili bilgilendiren Lufthansa yönetiminin şimdi derin sessizliğe gömülmesi kamuoyunda yoğun eleştiri konusu. Lufthansa Başkanı Carsten Spohr, uçak kazasının ardından yaptığı basın toplantısında uçağı kasıtlı düşürmüş olacağından şüphelenilen yardımcı pilot Andreas Lubitz hakkında, “Uçuşa yüzde yüz elverişli” demişti. Ancak hemen sonraki gelişmeler Lubitz'in raporlu olduğu halde sefere çıktığını ve Lufthansa'nın yardımcı pilotun hastalığı konusunda Sivil Havacılık Dairesi'ni bilgilendirmediğini gösterdi.

DAHA FAZLA KONTROL

Lufthansa Başkanı Spohr'un kokpitte devamlı iki kişi bulunmasının böyle bir kazayı engellemeye garanti olmadığını söylemesi de eleştiri konusu. Görev yapan pilotlar, kabin memurları ve hava trafik kontrolörlerinin sağlık muayenelerini yapan Uçuş Doktorları Birliği, pilotların daha sıkı ve esaslı muayeneden geçirilmesini talep etti. Uçuş Doktorları Birliği Başkanı Hans Werner Teichmüller, Die Welt gazetesine “Biz pilotlar için daha sıkı ve esaslı laboratuvar muayeneleri istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim