• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Lüks gemiler rotalarını Türkiye'ye çevirdi

Lüks gemiler rotalarını Türkiye'ye çevirdi
Antalya'da faaliyette bulunan gemi acentesi Ak-İş'in Yönetim Kurulu Başkanı Ata Küner, AIDA'nın 2 bin 200-2 bin 500 yolcu kapasiteli yeni yolcu gemilerinin bu yıl da Antalya'ya seferler düzenleyeceğini bildirdi.

200 bin turist kruvaziyerle çıkarma yapacak

Antalya'da faaliyette bulunan gemi acentesi Ak-İş'in Yönetim Kurulu Başkanı Ata Küner, Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketlerinden AIDA'nın 2 bin 200-2 bin 500 yolcu kapasiteli yeni yolcu gemilerinin bu yıl da Antalya'ya seferler düzenleyeceğini bildirdi.

Geçen yıl Alman ağırlıklı olmak üzere bir çok ülkeden Antalya'ya turist taşıyan AIDA'nın, bu yıl 28 sefer yapacağını belirten Küner, kruvaziyer turizm şirketlerinin Mısır, Libya, Cezayir ve diğer Kuzey Afrika ülkelerindeki karışıklıklar nedeniyle rotalarını Türkiye ve Antalya'ya çevirdiğini söyledi.

Bu yıl kruvaziyer turizmin daha da zenginleşeceğini anlatan Küner, şöyle devam etti:

''Geçen yıl AIDA Alman ağırlıklı olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden orta ve üst gelir grubundan turistleri Antalya'ya getirmişti. Antalya limanı 'indi-bindi' limanı oldu. Bu yıl turist profili daha da zenginlenecek. Kruvaziyer gemilerde İngilizler ve Fransızlar da ağırlıklı olacak. Kuzey Afrika ülkelerindeki karışılıklar nedeniyle kruvaziyer şirketleri Türkiye'yi tercih etmeye başladı. Çünkü fiyatlarımız da Avrupa'ya göre çok uygun.''

AIDA'ya ait gemilerle Antalya'ya gelen turistlerin kişi başına sadece transfer ve oteldeki konaklama için en az bin avro harcama yaptığına dikkati çeken Küner, ''Lüks yolcu gemileriyle gelen turistler çok para bırakıyor. Kruvaziyer turizmde İspanya ve İtalya'ya yaklaştık. denizcilik refleksimiz oldukça iyi. denizcilikte kabiliyetimiz var ama kruvaziyer gemilerimiz yok. Yolcu gemilerimiz olsa Kruvaziyer turizmde Avrupa'ya kafa tutarız'' dedi. Küner, AIDA şirketinin gemileri dışında günü birlik çok sayıda yolcu gemisinin de Antalya'yı tercih edeceğini sözlerine ekledi.

LÜKS YOLCU GEMİLERİYLE 200 BİN TURİST BEKLENİYOR

Global Yatırım Holding tarafından işletilen Antalya Limanı'nın yetkilileri, geçen yıl Avrupa ülkelerinden Antalya Limanı'na lüks yolcu gemileriyle 139 bin turist geldiğini bildirdiler. Kruvaziyer sezonunun 29 Nisanda başlayacağını belirten Antalya Limanı yetkilileri, AIDA şirketi dışında yine Avrupa'nın en büyük kruvaziyer şirketlerinden COSTA Cruise ve Azamara Cruise şirketlerinin de Kuzey Afrika ülkelerindeki olaylar nedeniyle rotasını Antalya'ya çevirdiğini kaydettiler. Yetkililer, kruvaziyer gemilerin bu yıl Antalya limanına 96 sefer yapacağını ve lüks yolcu gemileriyle bu yıl Antalya'ya 200 bin turistin gelmesini beklediklerini vurguladılar.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim