• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Lüks yat siparişleri artmaya başladı

Lüks yat siparişleri artmaya başladı
Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyette bulunan Sunrise Yat Üretim Şirketi, İsviçreli yat ve broker firmasına çelik gövdeli 63 metre uzunluğunda okyanusları aşabilecek mega yat yapacak.

Lüks yat siparişleri artmaya başladı

Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyette bulunan Sunrise Yat Üretim Şirketi, İsviçreli yat ve broker firmasına çelik gövdeli 63 metre uzunluğunda okyanusları aşabilecek mega yat yapacak.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Alman Herbert Baum'un yaptığı Fransız ve İngiliz ortak sermayeli Sunrise Yat şirketi Tersane Müdürü Özgür Çiğdem yaptığı açıklamada, Antalya Serbest Bölgesi'nde üretilen 63 metre boyunda ikinci motor yat siparişi aldıklarını bildirdi. Dünyaca tanınan İsviçre'li Yacht Management Grup (YMG) şirketi için üretilecek ikinci 63 metrelik yat için kontrat imzaladığını belirten Çiğdem, yine dünyaca ünlü tasarımcılarından Espen Oeino tarafından dizayn edilecek mega yatın 2014 yılında sahibine teslim edileceğini söyledi. Henüz adı konulmayan mega yatın iç tasarımlarının Bremen merkezli Focus Yat Dizayn tarafından üstlenildiğini ifade eden Çiğdem, şöyle konuştu: "Sunrise Yatçılık tarafından geliştirilen konsept, dünya klasmanında tasarım, yüksek standartta mühendislik ve kaliteli konstrüksiyonu mantıklı fiyatlarla bir araya getirmektedir. Yeni proje halen Sunrise Yatçılık'ta inşaası devam eden diğer 63 metre motor yat ile aynı gövde tasarımına sahiptir ve 1400 grostonluk kapasitesi ile sınıfında Türkiye'de inşa edilen en büyük yatlardan biri olacaktır. 2006 yılında Alman girişimci Herbert Baum ve Fransız-İngiliz yat üreticisi Guillaume Roche tarafından Antalya Serbest Bölge'de kurulan Süper Yat tersanesi Sunrise Yatçılık şirketin gelişimindeki bu önemli aşamadan gurur duymaktadır.''
 
Sunrise yat üretim şirketinin 40 ve 65 metre boylarında mega yat üretiminde uzmanlaştığını anlatan Özgür Çiğdem, şunları söyledi: "Sunrise Yatçılık, Güney ve Doğu Akdeniz'in en büyük ve en modern yat inşa tesislerinden birine sahip olup, Avrupa ve Türkiye'den uluslararası tasarımcılar, mühendisler ve gemi inşacılarını bir araya getirmiştir."
 
Sunrise Yatcılık firması tarafından Antalya Serbest Bölgesi'nde ilk kez 63 metre uzunluğunda mega yat projesinin başarıyla devam etmesinin yat tutkusu olan Avrupalı, Amerikalı ve çeşitli ülke iş adamlarının güvenini kazandığını anlatan Özgür Çiğdem, sözlerine şöyle devam etti: "63 metrelik ilk projemiz başarıyla devam etmektedir. Bu müşterilerimizin firmaya olan güvenini artırdı. Firmamızın bu kadar büyük boyutta mega yat yapacağını kanıtlaması nedeniyle müşterilerin güvenini artırdı. Bu nedenle yeni siparişlerde geliyor."
 
OKYANUSLARI AŞABİLECEK

 
Gövdesi çelik, üst yapısı ise alüminyumdan yapılacak mega yat, 63 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde ve 3,5 metre drafta sahip olacak. Tam yüklü 1100 ton ağırlığında olacak mega yat maksimum hızı kapasitesi (yarım yüklü) 17 knots. Okyanusları aşabilecek şekilde yapılacak mega yatta misafirler için 6 kamara bulunuyor. 12 kişilik misafir ve 18 murettebat kapasiteli mega yat 120 ton yakıt, 20 ton temiz su alabiliyor. Mega yatta ayrıca çeşitli büyüklükte 4 ayrı salon yer alırken çok özel mobilyalar kullanıldı. Beach clup ile egzersiz yapmak için spor salonu da bulunan mega yatın satış bedeli ise açıklanmadı.
 
LÜKS YATLARIN YAPIMI DEVAM EDİYOR
 
Sunrise Yatçılık tersanesinde Studio Scanu ve Frank Darnet tasarımı olan 45 metrelik motor yatın inşası devam ediyor. Öte yandan Sunrise firması tarafından yapılan ilk 63 metrelik mega yat yine Espen Oeino ve Redman Whitely Dixon tasarımı. Bu mega yat adı açıklanmayan İngiliz iş adamı için yapılacak ve 2014 başında sahibine teslim edilecek.
 
Drettmann-Focus Yat Dizayn imzalı olacak 32 metre uzunluğundaki Explorer tipi yatların yapımı sürüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim