• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Lütfü Türkkan: "Derince Limanı peşkeş çekiliyor"

Lütfü Türkkan: "Derince Limanı peşkeş çekiliyor"
Derince Limanı’nın özelleştirilme sürecine karşı çıkan liman işçilerine, MHP milletvekilleri ve Kocaeli İl Teşkilatı limana gelerek destek verdi.

Derince Limanı’nın özelleştirilme sürecine karşı çıkan işçilere MHP de destek verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen, Derince ilçe Başkanı Emin Şimşek ve partililer, dün Derince Limanı’na gelerek basın açıklamasında bulundu. 

LİBERALİZME KARŞI DEĞİLİZ

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, kısa bir açıklama yaparak, şunları söyledi: “Liberal ekonomiye karşı değiliz, vatan toprağının peşkeş çekilmesine karşıyız. Burada bir özelleştirme değil, peşkeş çekme operasyonu vardır. Burada onun başka bir versiyonunu izliyoruz. Burada kendilerine yakınlarına peşkeş çekiyorlar.

TOPRAĞI DOLDURACAKLAR

Limanı rehabilite etmek, bu limana gelecek gemi sayısını arttırmak demek oluyor. Ama burada rehabilite yok toprak doldurarak daha çok zengin olmak var. Aynı üçüncü boğaz köprüsünde olduğu gibi yapıyorlar. Kocaeli halkı oksijen almakta zorlanıyor. Buradaki insanlar da oksijensizlikten ölüyorlar, kimyasal zehirlenmeden ölüyorlar. Derince’nin Soma’dan farkı yok.

BİRİLERİNE VERECEKLER

Başbakan 2014 yılı bütçesi görüşülürken Aralık ayında 50 milyar 153 milyon dolarlık özelleştirme yaparak Türkiye’yi ağırlıklarından kurtardık diyor. Özelleştirme ile Türkiye’nin ağırlıklarından kurtulması örneği tüm özelleştirmelerde gösterdi. Derince limanı da birilerine verilecektir, kapasitesi arttırılmayacaktır”.

ERGÜN TEHDİT Mİ EDİLİYOR?

Türkkan’ın ardından söz alan Liman-İş Şube Başkanı Yener Bülent Aykurt da şöyle konuştu; “Derince Limanı satılmıyor, peşkeş çekiliyor. 460 bin karelik dolgu alanıyla satılmak istemiyor. Yani burada deniz satılıyor. Bizim elimizde bilim adamlarına tutturduğumuz raporlar var. Bu işin imar planını hazırlayanlar bugün aramızda değiller. Bir kısmı cezaevine atıldı bir kısmı görevlerinden uzaklaştırıldı. Eski Bakan Nihat Ergün tehdit mi ediliyor? 2009’da karşı çıktığına, bugün niye ses çıkarmıyor?” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim