• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Maersk 3 yılda 90 milyon dolar kurtardı

Maersk 3 yılda 90 milyon dolar kurtardı
Maersk Line yaptığı açıklamada, Temel performans göstergesine (KPI) uygun yapılan düzenlemelerin ardından enerji harcamalarında yaklaşık 90 milyon dolarlık bir harcamadan kurtulduklarını bildirdi.

Danimarkalı taşımacılık devi Maersk Line yaptığı açıklamada,  Temel performans göstergesine (KPI) uygun yapılan düzenlemelerin ardından enerji harcamalarında yaklaşık 90 milyon dolarlık bir harcamadan kurtulduklarını bildirdi.

Dünyanın en büyük taşımacılık şirketi olan Maersk Line, enerji harcamalarındaki azalmayı yapabilmek için her geminin performansını tek tek ele aldıklarını ve yakıt tüketimini son derece dikkatle izlediklerini açıkladı.

Maersk KPI’leri 2009 yılında ilk gemi işletmelerinde kullanılmaya başladığından bu yana yıllardır şirket içi sistemleri geliştirmek için de kullanılmakta.

Gemilerin KPI’leri yıllar içerisinde gemiler ve Maersk Gemi Performans Sistemi (MSPS)’nin gelişiminin bağında olan Maersk Line Gemi Yönetimi ve Maersk Denizcilik Teknolojileri arasında yapılan ortak çalışma geçirdiği evrimine devam etti.

Mürettebat ve filo grupları tarafından programın kullanılmasına başlanmasının ardından, şirket son üç yılda yapılan enerji birikimlerini kesin bir şekilde bulmaya başladı. Örneğin, Maersk Line açıklamasında, daha yüksek itiş gücü sayesinde 160 bin tonluk yakıtın kullanılmadığını belirtti. 90 milyon dolarlık harcamadan kurtarılan meblanın içinde bu 160 bin tonluk kullanılmayan yakıtta bulunmakta ve 90 milyon dolarlık harcamadan kurtarılan mebla trim optimizasyonu ve sabit yük azaltımı sistemi gibi enerji azaltımı sistemlerinin kurtardığı harcamaları içermiyor.

Maersk Gemi Performansı Yöneticisi Anup Rajan “Şayet bir şeyi ölçemezseniz onu kontrol edemezsini. Şayet kontrol edemezseniz, onu geliştiremezsiniz. Puan çizelgelerinin önemli bir malzeme olduğu gerçeği yalnızca hisssedarların konuyla ilgili karar almalarında bir rol oynamaya başladığında ortaya çıkar” dedi.

KPI’lerin Maersk’in kendi filosundaki  pozitif etkileri görülünce, 150den fazla gemi 2011 yılının ikinci yarısında MSPS ile donatıldı.

Şirketin yetkin enerji kullanımı bölümü başkanı Flemming Bo Larsen’de , “Her ne kadar endüstriye yeni standartlar tanıtıyor olsak da benzeri bir performans gelişimini kiralanan filoda da gerçekleştirebileceğimize son derece eminiz” dedi.

Şirket açıklamasında kiralık filonun en büyük armatörlerinin 1 Ocak’tan bu yana gemilerinin enerjileri hakkında puan çizelgelerini ve benchmarklarını aldıklarını açıkladı. Şirket KPI’lerin her birinin aylık düzende ölçüldüğünü ve her bir armatör için genel bir KPI değerine birleştirildiği ifade edildi. Şirket gelecek zaman içerisinde daha fazla kira armatörünün ekleneceğini  açıkladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim