• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Maersk, Mısır’a alternatif hatları tanıtım turunda

Maersk, Mısır’a alternatif hatları tanıtım turunda
Dünyanın en büyük konteyner operatörlerinden Danimarkalı Maersk, Mısır’ı by-pass ederek Türk ihracatçısına malını 5 günde Suudi Arabistan’a teslim etme garantisi veriyor.

Türk nakliyecisinin Ortadoğu’ya çıkış kapısı olan Mısır’la lojistik anlaşmasının dolmasına sayılı günler kala nakliyeciler alternatif güzergah arama çalışmalarını hızlandırdı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi anlaşmanın yenilenmeyeceğini açıkladı. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), çeşitli Ro-Ro alternatifleri üzerinde çalışırken konteyner operatörleri de ihracatçının kapısını çalarak Mısır’a alternatif olacak hatlarını tanıtma turuna başladı. Dünyanın en büyük konteyner operatörlerinden Danimarkalı Maersk, Mısır’ı by-pass ederek Türk ihracatçısına malını 5 günde Suudi Arabistan’a teslim etme garantisi veriyor. Daha ekonomik ve çevreci bir çözüm sunduklarını vurgulayan Maersk Karadeniz Ülke Grubu Genel Müdürü Lars Oestergaard Nielsen, talep artışı olursa bu hatta kapasite artırımına yönelik yeni yatırımlara gideceklerini söyledi. 

‘Yaş-sebze ihracatı için en uygun çözüm’ 

Ro-Ro dışında diğer deniz yolu taşıma alternatiflerine bakıldığında konteyner taşımacılığının bu konuda en iyi alternatifi oluşturduğuna dikkat çeken Nielsen ’Şu anda Türkiye’den Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirleri’ne direkt servisler mevcut. Her hafta aynı günlerde kalkan hatlar var. Hatta bunlardan birisini biz sağlıyoruz. Maliyet açısından da Ro-Ro’ya göre hem ucuz hem de son günlerde karbondioksit salınımı azaltma yönünde alınan uygulamalar çerçevesinde daha çevreci bir taşıma şekli. Yaş sebze ve meyve taşımaları içinde transit süreye baktığımızda en uygun taşıma şekli olduğunu söyleyebiliriz. Sınır geçişleri ve burada yaşanan sorunları bu şekilde rahatlıkla aşmış oluyorlar” diye konuştu. 

İstanbul , İzmir Aliağa, Mersin ve İskenderun’dan haftalık sabit gün garantili Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirleri ve Hindistan’a direkt servislerinin olduğunu ifade eden Nielsen, İskenderun Limanı’ndan her çarşamba kalkan gemilerin sadece 5 günde direkt Suveyş’i geçip Cidde’ye vardığını söyledi. Nielsen, aynı geminin İstanbul-İzmir-Mersin ve İskenderun’a uğrayıp Ortadoğu‘ya gittiğini belirtti. Nielsen, bu gemilerin 5500-6000 TEU kapasiteli olduğunu açıkladı. Ro-Ro hattı kapanırsa bu hatta sefer artışı olabileceğine dikkat çeken Nielsen, “Yüklemelerde artış olması durumunda gemi kapasitelerini yeniden gözde geçirebiliriz” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim