• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Maersk, pazarda büyük payı ele geçirecek

Maersk, pazarda büyük payı ele geçirecek
Bir süredir devam eden sürtüşme savaşlarının daimi mütecaviz suçlamasına maruz kalan Maersk, savaştan kurtulan birkaç şirketten biri olacağını ve pazarın büyük bir payını elde edeceğini bildirdi.

Paris merkezli Alphaliner haberinde, bir süredir devam eden sürtüşme savaşlarının daimi mütecaviz suçlamasına maruz kalan Maersk, savaştan kurtulan birkaç şirketten biri olacağını ve pazarın büyük bir payını elde edeceğini bildirdi.
 
Suçlamalara neredeyse hiç karşı çıkmayan Maersk Grup CEO’su Nils Andersen, verdiği röportajda: “ Küçük şirketlerin ve bankalarının, artık rekabete devam etmenin iyi bir fikir olup olmadığını düşünmeye başlamaları normal bir durum olur” dedi.
 
Rakiplerini sert bir ücret savaşında yenerek rekabeti azaltma çalışmaları herhangi bir sonuca ulaşmayı başaramadı. Düşük kış sezonu boyunca sorunlu olması beklenen taşıma oranlarına rağmen, şuana kadar sadece belli bir miktar çekilme oldu.
 
Ancak Uzak Doğu Kuzey Avrupa navlun oranları, Şanghay Konteyner Taşımacılığı İndeksi (SCFI) bu ayın girişinde TEU başına 540 dolara düştü ve ortalama Yakıt Ayarlama Faktörü (BAF) TEU başına 755 dolarda duruyor.
Alphaliner’a göre, bu durumda taşıyıcılar (ek giderler dahil edilmediği takdirde) her yolculukta TEU başına 215 dolar negatif oranla taşımacılık yapıyorlar. 

Haberlere göre, bu yıl 3 rota kullanımdan kaldırıldı ve Aralık'ın girmesiyle bir rota daha kullanımdan kaldırılacak. Kaldırılan rotalar küresel taşıma kapasitenin yüzde 8,6’lık bölümünü oluşturuyor. Genel doluluk oranları ise yüzde doksanlık ortalamanın altında kaldı.

Ayrıca çıkan bir çok habere göre, Büyük Japon firmaları birleşerek ortak bir Japon taşımacılık şirketi oluşturacaklar. Ancak buna rağmen yeni oluşan Japon şirketinin taşımacılık miktarı Maersk’in kapasitesinin yarısı kadar bile olamıyor. Buna rağmen Japon Taşımacılık, Maersk’in, MSC’nin ve CMA CGM’nin arkasında dördüncü sırayı alarak Cosco’yu 5. sıraya atıyor.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim