• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Maersk Uzakdoğu hattına Mersin’i ekledi

Maersk Uzakdoğu hattına Mersin’i ekledi
Dünyanın en büyük konteyner operatörü Maersk Line, Uzakdoğu-Hindistan hattında Ambarlı’dan sonra Mersin Limanı’nı da ekledi.

Dünyanın en büyük konteyner operatörü Maersk Line, Uzakdoğu-Hindistan hattında Ambarlı’dan sonra Mersin Limanı’nı da ekledi.

Maersk Line İstanbul’da Ambarlı Kumport limanına uğrak yapan haftalık Uzakdoğu-Hindistan ME3 direkt servisine Mersin Limanı’nı da ekledi. Mersin Limanı’na ilk olarak 8 Temmuz 2011 tarihinde ‘Nedlloyd Amerika’ adlı gemi yanaşacak. Hatta halı hazırda 6 adet 3600 teu’luk gemiler servis veriyor. ME3 hattının yeni rotasyonunda İtalya’nın Gioia Tauro limanı çıkarılıp, Türkiye’de Mersin Limanı’nın eklendiği açıklandı.

Uzakdoğu-Hindistan servisinin yeni rotasyonu ise şu şekilde oldu; Port Said (SCCT), Mersin, Ambarli (Kumport), Port Said (SCCT), Jebel Ali, Pipavav, Mumbai-Nhava Sheva, Jebel Ali, Salalah, Port Said (SCCT).

İhracatçıya olumlu yansıyacak

Maersk Türkiye ofisinden yapılan duyuruda hat değişikliğinin Türkiye’deki ihracatçıya olumlu yansıyacağı belirtilerek “İhracatta Mersin Limanı’ndan Jebel Ali Limanı 17 gün, Hindistan Nhava Sheva Limanı’na ise 24 günde direkt servis vermiş olacağız. İthalatta ise Nhava sheva Limanı’ndan 17 gün gibi çok kısa transit sürelerimiz olacak. Bu servisimizin bir başka özelliği ise Mersin, Jebelali ve Hindistan arasında ilk ve tek direkt servis olmasıdır. Ayrıca bu servisimizin Ortadoğu bölgesine kara nakliyesi yapan ihracat ve ithalatçılarımıza şu anda Suriye’de yaşanan sorunlar nedeniyle durma noktasına gelen kara nakliyelerine iyi bir alternatif olacağı kanısındayız. Bununla beraber ihracatta İtalya Gioia Tauro Limanı’nın çıkmasıyla birlikte Ambarlı Kumport’tan J Jebel Ali ve Hindistan’a olan transit sürelerimizde 2-3 güne varan kısalmalar olacak. Buna göre transit süreler Jebel Ali için 14 güne, Nhava Sheva’da ise 21 güne düşmüş olacak” açıklamasında bulunuldu.

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim