• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Maersk'den aşırı yüklü konteynerlere ceza

Maersk'den aşırı yüklü konteynerlere ceza
Taşımacılık devi MAERSK Trieste Limanı’nda bulunan konteynerlerin ağırlığı hakkında yanlış bilgi verenlere tek taraflı ceza uygulaması başlatacaklarını açıkladı

MAERSK'DEN AŞIRI YÜKLÜ KONTEYNERLERE CEZA

Taşımacılık devi MAERSK Trieste Limanı’nda bulunan konteynerlerin ağırlığı hakkında yanlış bilgi verenlere tek taraflı ceza uygulaması başlatacaklarını açıkladı.

Buna göre konteynerlerin ağırlığını yanlış bildirenlere “ağırlık bildirmeme ücreti” uygulanacak.  Açıklamada uygulamanın 1 ekimden itibaren başlayacağını ve konteyner başına 35 avroluk bir ek ücret ödeneceği belirtildi.

MAERSK tarafından uygulamaya konulacak  “ağırlık bildirmeme ücreti” 

TEU (1) 0 - 9.999 ton, (2) 10-19.999 ton, (3) 20 tonun üzerinde

FEU (1) 0 - 13.999 ton, (2) 14-23.999 ton, (3) 24 tonun üzerinde  ise uygulanacak.

Londralı Containerisation International bu konuyla ilgili yayınladığı raporunda , yapılan bu ceza sisteminin sadece Trieste’de başlamasının, konteynerlerin gelir gelmez tartılacağı manasına geldiğini belirtti.

Raporda, “Şayet konteynerler gelir gelmez tartılacaksa bu uygulamanın zamanı henüz gelmemiştir IMO’nun Denizcilik Güvenlik Komitesi (MDC)’nin alt komitesi olan sert ve konteynerlenmiş mallar alt komitesi (DSC 15) şu anda taşınmakta olan bütün konteynerlerin limanlara varır varmaz taşınması gerektiğine dair görüşmeler yapmaktadır. Şayet konu DSC 15 tarafından yeterince önemli olarak belirtilirse  bu durum yakın zamanda öğrenilecektir, şayet önemli olarak belirtilmezse  ve bu teklif üye ülkelerin görüşmesi için Eylül sonunda yapılacak olan Denizcilik Güvenlik Komitesi toplantısında tartışmaya açılacaktır. Şayet önemli olarak görülmez ise bir sonraki toplantı 2013 Mayısında yapılacaktır” denildi.

İstanbul Haber Ajansı - Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim