• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mağusa Tersanesi batan gemiyi kurtardı

Mağusa Tersanesi batan gemiyi kurtardı
Armatör Semih Dinçer’e ait Atlas Shipping and Trading şirketine bağlı Gürcistan bayraklı M/V CHRONIS isimli yük gemisi makine dairesi bölgesinde açılan delik nedeniyle batma tehlikesi geçirdi.

Mağusa Tersanesi batan gemiyi kurtardı 

Gazimağusa açıklarında yüklü olarak beklemekte olan Türk Armatörlük şirketi Armatör Semih Dinçer’e ait Atlas Shipping and Trading şirketine bağlı Gürcistan bayraklı M/V CHRONIS isimli yük gemisi makine dairesi bölgesinde açılan delik nedeniyle batma tehlikesi geçirdi.

Tersaneyi arayan Armatör firma ve gemi Acentesi Latifoğlu Denizcilik yetkilileri, geminin ciddi olarak batma tehlikesi içinde olduğu ve acilen müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

Tersane yetkilileri kurtarma botunu kısa zamanda hazırlarken, dalgıç ve diğer teknik personel acilen hazırlandılar ve Tersaneye ait makine atölyesinde gemideki delinen bölgeye uygun parça imalatı gerçekleştirildi.

Dalgıç Aziz Yalçın Kaymaz ve 3 kişilik tersane teknik ekibi acilen gemiye ulaştılar. Her an batabilecek durumda olan ve gemi personelinin gemiyi terk etmek üzere can kurtarma filikasını hazır tuttukları bir ortamda geminin yaklaşık su seviyesinden 5 metre aşağıda olan makine dairesi hizasındaki deliğinin kapatılması işlemine başlandı ve saat 19.00 sularında operasyon başarı ile tamamlandı.

Tersane yetkililerinin verdiği bilgiye göre geminin bu haliyle uzun süre kalamayacağını ve armatör firmanın bir an önce gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade ettiler. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim