• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Maiquetia Havaalanı'ndaki yeni vergi tepki çekti

Maiquetia Havaalanı'ndaki yeni vergi tepki çekti
Venezuela'nın en büyük havalimanı Maiquetia'da yolcular temiz hava için de vergi ödüyor. Bunun için yolculardan alınan 127 bolivarlık (20 dolar) vergi tepkilere sebep oldu.

Yapılan duyuruda , toplanan vergilerle kurulan yeni havalandırma sisteminin maliyetinin karşılanacağı açıklandı. Maiquetia Havaalanı yönetimi, yeni havalandırma sisteminde ozon kullanarak havanın termizlendiğini belirtiyor.

Venezuela Ulaştırma Bakanlığı da, "Yeni havalandırma Güney Amerika'da ilk defa Maiquetia'da kullanılıyor" diye belirtti ve bu sistem sayesinde havalimanında bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskinin ortadan kaldırıldığını belirtti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Şayet havalimanındaki 'nefes alma vergisi' sosyal medyada çok büyük tepkiye yol açtı. Venezuelalı radyo programı sunucusu Daniel Martínez attığı tweet'te, "Şu ozon işini birisi bana anlatsın. Tuvaletlerde su yok, havalandırma çalışmıyor, havaalanında sokak köpekleri başı boş geziniyor, fakat ozonumuz mu var imiş " diye sual etti .

Başka bir Venezuelalı ise tepkisini tekrar Twitter'dan dile getirip polisin kullandığı gaz bombalarını kastederek, "Yakında 'güzel gaz' için de vergi toplarlar" diye belirtti .

Sosyal medyada Venezuelalıları korkutan bir diğer konu ise yürürlüğe konan verginin yeni yolsuzlukların kapsını aralayacağı endişesi . Diğerleri ise, finansal açıdan zorda olan Maiquetia havalimanı yönetiminin gelir oluşturmak için çaresizlik içinde bu tür akıl almaz yöntemlere başvurduğunu planlıyor . Mali anlaşmazlıklar dolayısıyla birden fazla uluslararası havayolu kuruluşu Maiquetia Havaalanı ile artık çalışmıyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim