• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Makü’den genç girişimcilere büyük destek

Makü’den genç girişimcilere büyük destek
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)’nde genç girişimciler yetiştirmek için çalışmalara başladı.

Makü’den genç girişimcilere büyük destek

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)’nde genç girişimciler yetiştirmek için çalışmalara başladı. MAKÜ, bir süredir yürütmekte olduğu ‘Üniversite-Sanayici İşbirliği’ çalışmalarını zenginleştiren yeni bir uygulama daha başlattı.

MAKÜ, yeni uygulamada Sanayi İşbirliği Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonuyla ‘İş Planı Yarışması’ düzenledi. Yarışmaya, MAKÜ’de girişimcilik dersi alan öğrenciler, mezuniyet sonrası gerçekleştirmeyi planladıkları işlere ilişkin hazırladıkları projelerle başvurdu. Yarışmada dereceye giren projelerden, birinci 45 bin, ikinci 40 bin, üçüncü 35 bin TL hibe destek alabilecek.

KOSGEB’in desteklediği yarışmayla ilgili bilgi veren Merkez Müdürü Öğretim Görevlisi Ahmet Sarıtaş, “Üniversitemizde, 200 öğrencimiz, 165 proje ile başvurmuştur. Üniversite içerisinde oluşturduğumuz ön değerlendirme kurulu ile zor bir eleme süreci neticesinde, finale kalmaya hak kazanan 15 projeyi belirledik. 28 Haziran’da ise finale kalan projeler, çalışmalarımıza büyük destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Saatcı başkanlığında, üniversitenin özel temsilcilerinden oluşan jüri önünde sunumlarını yapacak ve dereceye giren projeler belirlenecek.” dedi.

Ülkenin ve Burdur ekonomisinin gelişim ivmesi kazanmasında, girişimcilik niteliklerinin de gelişmiş olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Sarıtaş, yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini aktardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim