• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Malatya-Nemrut arası 1.5 saate inecek

Malatya-Nemrut arası 1.5 saate inecek
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, yapımı devam eden tarihi Nemrut Dağı yolunun Ağustos ayında hazır olacağını bildirdi.

Nemrut Dağı yolu Ağustos'ta tamam

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, yapımı devam eden tarihi Nemrut Dağı yolu için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 500 bin lira ödenek gönderildiğini belirterek, yolun Ağustos ayında hazır olacağını bildirdi.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, yolun tamamlanmasıyla birlikte Malatya-Nemrut arasının 1,5 saate ineceğini ifade etti.

Pütürge ilçesi Tepehan beldesi üzerinden Nemrut Dağı'na ulaşım imkanı sağlayan Nemrut Dağı yolunun İl Özel İdaresi'nin tarafından yapıldığını belirten Çalık, çalışmalar için KÖYDES bütçesinden 2008 yılında 300 bin, 2009'da 500 bin lira harcandığını anımsattı.

2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nemrut Yolu için 500 bin lira ek ödenek gönderildiğini vurgulayan Çalık, ''Bu yıl, çalışmalarımızın son aşaması için 500 bin lira daha talep etmiştik. Bu talebimizin de karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah, Ağustos sonunda, Malatya-Nemrut arası 2,5 saat süren yol 1,5 saate inmiş olacak. Adıyamanlılar bize kızmasın. Turistler Malatya üzerinden de gelse, Adıyaman üzerinden de gelse Nemrut kazanacak, Türkiye kazanacak'' ifadesine yer verdi.

Tepehan yol ayrımından, karşılama merkezi olan Güneş Motel'e kadar süren 47 kilometrelik Malatya-Nemrut Dağı Yolu'nun tamamında genişletme, sanat yapıları ve alt yapı çalışmalarının bittiğine işaret eden Çalık, 30 kilometrelik kısmının ise yeniden asfalta hazır hale getirildiğini kaydetti.

Çalık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Şu anda bu bölümün asfalt altı çalışmaları sürüyor. Geriye kalan 17 kilometre ile birlikte, 47 kilometrelik tüm yolun asfalt çalışmaları Ağustos ayı sonunda bitirilecek. Nemrut Dağı'nın eşsizliğini görmek için yerli ve yabancı turistlerin çektikleri yol zahmetleri azalmış olacak. Malatya'daki eşsiz kültürel ve tarihi mirasa AK Parti iktidarı döneminde sahip çıkılmaktadır. Geçmişimize verdiğimiz emek, bizleri daha ileri bir medeniyet olarak yarınlara taşıyacaktır.''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim