• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Malatya'da turistik geminin inşası sürüyor

Malatya'da turistik geminin inşası sürüyor
Malatya'da yapım çalışması devam eden turistik geminin yılbaşına yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi. Gemi ile, Nemrut Dağı'na da gidileceği belirtildi.

Malatya'da turistik geminin inşası sürüyor

Malatya'da yapım çalışması devam eden turistik geminin yılbaşına yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi. Gemi ile, Nemrut Dağı'na da gidileceği belirtildi. 

Battalgazi ilçesi Atabey iskelesinde yapım çalışmaları devam eden, Battalgazi - Kale - Pütürge ilçeleri arasında turistik amaçlı hizmet verecek olan gezinti gemisinin büyük oranda tamamlandığı bildirildi. 

29 Eylül 2011 günü gemide inceleme yapan Vali Saran, yaptığı açıklamada, "Malatya'nın turizmine katkı sağlamak amacıyla Nemrut Dağı Milli Parkına ulaşmada alternatif bir güzergah olan su yolunun kullanılması düşünüldü. Bu çerçevede Denizcilik Müsteşarlığı tarafından çok amaçlı kullanım için Valiliğimize tahsis edilen 12 metre uzunluğu ve 30 kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip teknenin yerine Malatya'nın turizmini geliştirmek için Müsteşarlıkla görüşülerek 24 metre ve 150 kişilik yolcu taşıma
kapasitesine sahip bir yolcu gemisi yaptırılması için anlaşmaya varıldı. Geminin içinde 150 kişilik kapalı bir restoran, 15 kişilik VIP toplantı salonu, mutfak, 2 kamara, lavabo ve tuvaletler bulunuyor. Ayrıca kokteyl ve benzeri faaliyetler için de geminin üst kısmında açık bir alanın yer alacaktır" demişti. 

Turistlerin Nemrut Dağı Milli Parkına giderken yemeklerini yiyip hoş bir ortamda seyahat etme fırsatı sunulacağını ifade edilerek, yolcuların seyahatleri esnasında sadece Battalgazi ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri görmekle kalmayacaklarını, aynı zamanda Kale ilçesi ve Karakaya Baraj Gölünün doğal güzelliklerini de görme fırsatı bulacakları kaydedildi. 
Gemi ile, Nemrut Dağı'na da gidileceği belirtildi. Karakaraya Baraj Gölü üzerinden Doğanyol ilçesine gemi ile gidileceği, oradan da Pütürge ilçesinden Nemrut Dağı'na karayoluyla ulaşılarak, Nemrut Dağı'na alternatif ulaşım yolunun sağlanmış olacağı vurgulandı. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim