• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Malezya uçağı başka bir bölgede aranacak

Malezya uçağı başka bir bölgede aranacak
Kayıp Malezya uçağının enkazıyla ilgili ümitler yavaş yavaş tükenirken havadan arama çalışmaları artık durduruldu.

Kayıp Malezya uçağının enkazıyla ilgili ümitler yavaş yavaş tükenirken arama çalışmaları başka bir bölgeye kaydırılıyor. Yeni arama tam 8 ay sürecek ve artık özel şirketler devrede.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 52 gün önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait uçağın, daha geniş bir alanda aranacağını bildirdi.

Başbakan Abbott, Canberra'da yaptığı açıklamada, okyanus yüzeyinde enkaz parçası bulma ihtimalinin çok az olduğunu ifade ederek, uçağa ait parçaların artık battığını söyledi.

Okyanus tabanındaki aramanın artık daha geniş bir alanda yapılacağını belirten Abbott, havadan arama çalışmalarının sona erdiğini kaydetti. Arama faaliyetlerinde yeni bir aşamaya geçildiğini, özel şirketlerin devreye gireceğini duyuran Abbott, bu çalışmaların 60 milyon dolara mal olacağına işaret etti.

YENİ BÖLGENİN ARANMASI 8 AY SÜRECEK

Arama çalışmalarına başkanlık eden Avustralya'nın eski Hava Kuvvetleri Komutanı General Angus Houston, her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda, genişletilen bölgenin aranmasının 8 ay süreceğini açıkladı. Houston, 2009 yılında kaybolan 447 sefer sayılı Fransa uçağının 2 yıl sonra bulunduğunu hatırlatarak, "Aramlar zaman alacak" dedi.

Malezya Havayolları'na ait uçak 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla kaybolmuştu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim