• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Malezya uçağında bulunan yolcuların listesi yayınlandı

Malezya uçağında bulunan yolcuların listesi yayınlandı
Hollanda Dışişleri Bakanlığı, uçakta ölen vatandaşlarının sayısının 193 olduğunu açıkladı. Malezya Hava Yolları da uçakta bulunan yolcuların listesini yayınladı.

Malezya Havayolları'nın önceki gün Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatını kaybeden Hollandalıların sayısının 193'e yükseldiği bildirildi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, uçakta bulunan ancak milliyetleri belirlenemeyen son dört yolcunun kimliklerinin de tespit edildiğini, böylece ölen vatandaşlarının sayısının 193 olduğunu açıkladı. Malezya Havayolları da uçaktaki yolcuların listesini yayınladı.

Havayolları şirketi daha önce yaptığı açıklamada, hayatlarını kaybeden yolculardan 44'ünün Malezya, 27'sinin Avustralya, 12'sinin Endonezya, 9'unun İngiltere, 4'ünün Almanya, 4'ünün Belçika, 3'ünün Filipinler, bir kişinin Kanada ve bir kişinin de Yeni Zelanda vatandaşı olduğunu duyurmuştu.

Kazanın sebebinin ortaya çıkması için gereken her şeyin yapılmasını isteyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, uçağın saldırı sonucu düştüğünün tespit edilmesi halinde bilhassa kendisinin suçluların bulunup cezalandırılması için çaba göstereceğini kaydetti. Rutte, aksi halde huzurlu olamayacaklarını ifade etti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans'ın da uzman bir ekiple incelemelerde bulunmak üzere Ukrayna'ya gittiği bildirildi.

Kral, Kraliçe ve BM eski Genel Sekreteri Annan taziye defterini imzaladı

Bu arada, Hollanda'yı yasa boğan kazayla ilgili ülkenin farklı yerlerinde taziye defterleri açıldı. Güvenlik ve Adalet Bakanlığı'ndaki taziye defterini Kral Willem Alexnder ve eşi Kraliçe Maxima imzaladı.

Uçağın kalktığı Schiphol Havaalanı'ndaki taziye yerine ise daha çok kurbanların yakınları geliyor. Schiphol'deki taziye defterini imzalayan Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan, yaşananları trajedi olarak değerlendirdi.

Havaalanındaki defteri imzalayanlar arasında yer alan Arthur Lauwmann, yaptığı açıklamada, kazada çok yakın bir arkadaşını kaybettiğini söyledi. 24 yaşındaki arkadaşının patronuyla uçakta seyahat ettiğini kaydeden Lauwmann, kazadan bu yana büyük bir sarsıntı geçirdiğini belirterek, "Ne olursa olsun arkadaşımın yüzünü görmek istiyorum" diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim