• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Malta ve Fas’ta petrol sahası payı aldı

Malta ve Fas’ta petrol sahası payı aldı
Şirket tarafından yapılan açıklamada Genel Energy’nin Malta açıklarında bulunan offshore bir sahanın Mediterranean Oil & Gas şirketinde bulunan yüzde 75 payını 30 milyon dolara kadar bir bedelle aldığı belirtildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada Genel Energy’nin Malta açıklarında bulunan offshore bir sahanın Mediterranean Oil & Gas şirketinde bulunan yüzde 75 payını 30 milyon dolara kadar bir bedelle aldığı belirtildi. Genel Energy, yapılacak değerlendirmenin ardından Malta, Libya ve Tunus’ta da başka varlıkları satın alabilecek. Şirket ayrıca Fas’ta bulunan Sidi Moussa offshore sahasında 50 milyon dolara kadar bedelle yüzde 60 pay alacağını açıkladı. Sektör için nispeten küçük boyutlarda olan söz konusu satın almalar, şirketin Akdeniz ve Kuzey Afrika’ya ilk defa açılımını oluşturuyor. Şirketin üretiminin büyük bölümü Kuzey Irak’tan geliyor. Genel’in ayrıca Somaliland ve Fildişi Sahili’nde de varlıkları bulunuyor. Genel Energy CEO’su Tony Hayward, faaliyetlerini çeşitlendirmek istediklerini ve şirketin Türkiye ile yakın ilişkilerinin Kuzey Afrika’da avantaj sağlayacağını ifade etti. Genel Energy, iki gün önce Kuzey Irak’taki Miran petrol sahasında Heritage Oil’e ait yüzde 26 hisseyi 156 milyon dolara alarak sahadaki payını yüzde 51′e yükseltmişti.

 

 

 

Şirket satın aldığı varlıklarla birlikte yılın ilk yarısına ait bilançosunu da açıkladı. Buna göre Genel Energy’nin 1,8 milyar dolar nakit pozisyonu bulunuyor ve yaklaşık 1 milyar dolar yeni satın almalar için ayrılmış durumda. Yılın ilk yarısında 123 milyon dolar gelir elde eden şirket, yıl sonu satış gelirleri tahminini 250-300 milyon dolar aralığında tuttu. Genel Energy, BP’nin eski CEO’su Tony Hayward’ın ortak olduğu yatırım aracı Vallares ile Çukurova Grubu ve Mehmet Sepil ortaklığında olan Genel Enerji’nin birleşmesi ile kurulmuştu. Londra Borsası’na kote tek Türk şirketi olan Genel Energy Plc, geçen yıl halka açıldıktan sonra hisseleri 10,33 sterlini görmüştü. Genel Energy önceki günkü kapanış fiyatına göre yüzde 2,23 primle 7,18 sterlinden işlem gördü.

 

 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim