• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

MAN Kataforez Tesisi'nin temeli atıldı

MAN Kataforez Tesisi'nin temeli atıldı
MAN Türkiye AŞ, Kataforez tesisinin temelini Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı törenle attı

MAN KATAFOREZ'İN TEMELİ ATILDI

MAN Türkiye AŞ, Kataforez tesisinin temelini Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı törenle attı.

MAN Türkiye AŞ, Yenileme ve Modernizasyon Yatırımları kapsamında 15 milyon Euroya mal olan Kataforez tesisinin temelini Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı törenle attı.

Ankara'da düzenlenen temel atma töreninde konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Üretiminin yüzde 90'ına yakın bir kısmını ihraç eden MAN, Türkiye'deki kalıcılığını yeni yatırımlarla desteklemektedir. Yerli tasarım ile otobüs üretimine devam etmek isteyen MAN firmamızın, tesis yenileme çalışmalarına başlamış bulunması önemli bir konudur" dedi.

Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de tasarlayacağı MAN otobüsleri üretmeye hazırlanan MAN Türkiye AŞ'nin yeni kataforez tesisi için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, şirketin 45 yıldır Türkiye'de üretim yapan bir firma olduğuna dikkat çekti. Ergün, "Artık burada bir yabancı yatırımcı gibi değil, yerli yatırımcı gibi bulunduğunuzu hatırlatmak istiyorum" dedi.

Temeli atılan tesiste MAN'ın yerli tasarım otobüs üretecek olmasını çok önemsediğini ifade eden Ergün, "Dünyada otomotiv üretiminde 17'inci olan ülkemiz, 2010 yılının ilk 6 ayında Avrupa Birliği'nde en çok otobüs üreten ikinci ve dünya toplam üretiminde altıncı sırada yer almıştır. Otomotiv strateji belgesinin uygulanmasıyla birlikte, daha üst sıralara tırmanacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ar-Ge konusunun önemine de değinen Ergün, "Bugüne kadar Ar-Ge Merkezi Belgesi verdiğimiz 87 işletmede çalışanların sayısı 13 bine ulaştı. Bakanlığımızdan Ar-Ge Merkezi Belgesi alan şirketlerimizden birisi de MAN'dır. Bu gibi projelerin artmasıyla birlikte Türkiye, üretim ve ihracat yapısı içinde ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürünlerin payını artıracaktır" dedi.

25 MİLYON EUROLUK YENİLEME YATIRIMI YAPILACAK

10 bin metrekarelik alana kurulacak tesis hakkında bilgi veren MAN Türkiye AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Münür Yavuz, "15 milyon euroya mal olan kataforez tesisimiz, toplam 25 milyon euroluk Yenileme Modernizasyon Yatırımlarımızın bir parçası ve ilk adımı. MAN'ın dünyadaki en kompakt otobüs üretim merkezi olan fabrikamız, bu tesis ile birlikte daha modern ve kabiliyetli bir yapıya kavuşarak, bu özelliğini pekiştirecek. Dolayısı ile temelini attığımız kataforez tesisi için, 'MAN Holding'in, dünyadaki en modern kataforez tesisi' demek yanlış olmaz. Kendi alanında; en çevreci, en teknolojik, en verimli, en yüksek kapasiteli unvanları ile birlikte bu yeni tesisimiz, sadece MAN Türkiye'ye değil,sektördeki diğer firmalara da hizmet verecek" şeklinde konuştu.

MAN Holding'in, duyduğu güven ve inançla 45 yıldır Türkiye'de üretim yaptığının altını çizen MAN Truck & Bus AG Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Lars Wrebo DA şunları söyledi:

"Temeli atılan bu tesis, aslında bir ihtiyacı giderecek yeni bir tesis değil. Bu tesis, halen kullanılmakta olan yüksek imalat teknolojisini, daha verimli, daha ekonomik ve daha çevreci bir hale getirecek. Bu anlamda; zaten yüksek teknoloji ile üretim yapan Türkiye'deki MAN tesisini, daha mükemmel ve daha kabiliyetli hale getiriyor."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim