• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

MAN, Türkiye pazarını giderek büyütüyor

MAN, Türkiye pazarını giderek büyütüyor
MAN CEO'su Bekiroğlu, "MAN olarak 2010 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen satışlar geçen yılın tamamını geçti" dedi.

MAN, Türkiye pazarını giderek büyütüyor

MAN CEO'su Bekiroğlu, "MAN olarak 2010 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen satışlar geçen yılın tamamını geçti" dedi.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Tuncay Bekiroğlu, ekonomik kriz dolayısıyla sektörün oldukça daraldığını belirterek, "Ancak MAN olarak 2010 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen satışlar geçen yılın tamamını geçti" dedi. İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "Logitrans Transport Lojistik Fuarı"nda MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş ile Bursa Bayii MAPAR Otomotiv'in ortak standında bir basın toplantısı düzenleyen Bekiroğlu, lojistik sektörünün dünyada ve Türkiye'de hızlı gelişme gösteren sektörlerden biri olduğunu vurguladı.

Bekiroğlu, faizlerin düşük olması ve müşterilere sağlanan finansman desteğinin pazar ayının artmasına neden olduğunu ifade ederek, 2010 yılına bakıldığında MAN'ın pazar payı yüze 8,4 olurken yıl sonuna kadar hedeflenen rakam yüzde 9, MAN'ın şu ana kadar satılan kamyon ve çekici sayısı bin 533 adet oldu. Bu rakam 2010 yılı sonu için hedef 2 bin 188 adet" diye konuştu. Avrupa ülkeleri toparlanma sinyallerini henüz yeni yeni verse de Türkiye'de toparlanmanın, inşaat alanında kamunun yatırımlarından dolayı daha hızlı olduğunu belirten Bekiroğlu, "Elbette ekonomik kriz sektörü oldukça daraltmıştı. Ancak MAN olarak 2010 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen satışlar geçen yılın tamamını geçti" dedi.

Bekiroğlu, seçim atmosferinde ciddi sallantı olmazsa pazarın 2010 yılında daha yüksek olacağını düşündüğünü, geçen yıla göre MAN'ın pazar payını hemen hemen ikiye katladığını, gelecek yıl da buna benzer bir gelişim olacağını öngördüklerini aktardı.

"Seçimden korkuyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine Bekiroğlu, "Seçimden korkmuyoruz ama seçim öncesi ve sonrası ekonomi politikalarını tahmin etmek mümkün değil. Çeşitli parametrelerin nasıl gelişeceğini bilmeden pazar payını tahmin etmek mümkün değil. 2010 yılında çok büyük ihaleler olmadı. Daha önce aldığımız ihalelerin teslimatlarını yaptık" şeklinde konuştu. Servis ağına yapılan yatırımlarla müşteri memnuniyet ölçüsünün yüzde 84'lere çıktığını ve müşteri memnuniyeti anlamında Mercedes'in yakalandığını ifade eden Bekiroğlu, MAN'ın bu yıl toplam 45-50 bin kamyon üreteceğini, Türkiye'de bu yılki satışın dünya çapındaki satışın yüzde 5'i oranında bulunduğunu, bunun da oldukça iyi bir rakam olduğunu söyledi. Bekiroğlu, "12 ton üzeri pazarın da 23 bin'ler civarında olacağını öngörüyoruz. MAN için 2010 yılı çok ciddi bir sıçrama olacak. Otobüs pazarında seyahat ve belediye ortak 4 bin otobüs satacağız" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim