• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

MAN'dan toplu taşımaya çevreci çözüm

MAN'dan toplu taşımaya çevreci çözüm
60. UITP Dünya Kongresi ve Fuarı’nda, dünyadaki şehirleşme, taşımacılık sistemleri üzerinde artan baskı, şehirlerdeki hava ve gürültü kirliliği ile iklim değişiklikleri ve kentsel mobilite için yeni çözümler ele alındı.
Cenevre’de düzenlenen 60. UITP Dünya Kongresi ve Fuarı’nda, dünyadaki şehirleşme, taşımacılık sistemleri üzerinde artan baskı, şehirlerdeki hava ve gürültü kirliliği ile iklim değişiklikleri ve kentsel mobilite için yeni çözümler ele alındı. Fuara katılan MAN Truck & Bus da şehirlerdeki mobilite için çevreci ve verimli çözümler sundu.
 
92 farklı ülkenin katılımıyla gerçekleşen Fuar’daki yerini alan MAN Truck & Bus, İsviçre’nin Lozan Bölgesi Toplu Taşıma Kuruluşu ile yaptığı otobüs anlaşmasını duyururken, MAN için Münih Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonuçlarını da katılımcılarla paylaştı. Anlaşması yapılan 50 adetlik Euro VI standartlarında 18.75 metre MAN Lion’s City GL otobüslerin tamamı bu yıl içerisinde  teslim edilecek. MAN Truck & Bus tarafından ilgili oturumlarda gerçekleştirilen sunumlarda;  ekonomik ve çevre dostu yerel kamu taşıma sistemi, Bus Rapid Transit (BRT) çözümleri, demiryolu taşımacılığına alternatif veya tamamlayıcı olarak dizayn edilebilen sistemler hakkında bilgi verildi.
 
MAN Truck & Bus tarafından gerçekleştirilen ve daha geniş kapsamda, dünya çapında giderek daha çok insanın büyük şehirlerden etkileneceğinin altı çizilen sunumlarda, Münih Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına da yer verildi. MAN için Münih Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Şehirler Ne İstiyor?” konulu araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırma sonuçları 2050 yılına kadar dünyanın kentsel nüfusunun,  yüzde 85 oranında artarak 6.3 milyar insana ulaşacağını gösteriyor. Araştırmaya konu olan dünya çapındaki 15 metropolit merkez, gelecekte yaşanacak kentsel değişimi daha net ortaya koyuyor.
 
Ahmadabad, Beyrut, Bogota, Istanbul, Johannesburg, Kopenhag, Londra, Los Angeles, Lion, Melbourne, Munih, St. Petersburg, Sao Paulo, Shanghai ve Singapur gibi şehirlerden örnekler alınarak yapılan çalışma, şehirleşmenin hangi fırsatları birlikte getireceğini gösteriyor. Araştırmaya göre bu şehirlerin bugünden verimli, erişilir ve ekolojik yer değişimleri için ön koşullar oluşturduğu gözleniyor. Ayrıca halk ve yerel firmalar için de amaç; ulaşılabilirlik, çekicilik ve hayat kalitesi olarak ortaya çıkıyor.
Münih Teknik Üniversitesi’nin MAN için yaptığı araştırmada, şehirler açısından önceliğin yerel kamu taşımacılığının tüm yönleriyle büyüme ve gelişmesinde olduğu vurgulandı. Bu durumun daha fazla yol, daha yüksek frekans ve daha geniş hizmet güvenilirliği gerektirdiğinin de altı çizildi.
Konuyla ilgili bilgi veren MAN Truck & Bus AG CEO’su Anders Nielsen, “Biz insanların yerel kamu taşımacılığı kullanmasını istiyoruz ama günümüz bilet ve tarife sistemi ile hala bu durumu zorlaştırıyoruz. Şehirlerin yatırım yapma sebepleri sadece yerel kamu taşımacılığı için altyapı alanında değil. Aynı zamanda kullanıcı dostu bilgi ve iletişim sistemleri konusunda da bu yatırımlar yapılmalı” dedi.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim