• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Manisa artık sanal otobüsle gezilecek

Manisa artık sanal otobüsle gezilecek
Manisa'da kentin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı amacıyla sanal otobüs hazırlandı.
Vali Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Tanıtım Merkezi'nde kurulan otobüsün ilk yolcularından oldu. Otobüse binen ve tanıtım videolarının gösterildiği gözlüğü takan Vali Savaş, sistem hakkında bilgi aldı. 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, "Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Alt Yapı Donatılarının Oluşturulması" projesi kapsamında  Zafer Kalkınma Ajansı'ndan alınan hibe destek ile Türkiye'nin ilk sanal otobüsünü oluşturduklarını belirtti. 
 
Projenin toplam maliyetinin 932 bin 800 lira olduğunu, yarısının Zafer Kalkınma Ajansı diğer yarısının İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını belirten Karaköse, projenin genel hedefinin, Manisa'nın tarihinin, kültürünün ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslar arası alanda bilinirliğinin arttırmak olduğunu kaydetti. 
 
Karaköse, şunları söyledi: 
 
"Manisa'ya gelişmiş sanayisi nedeniyle hem yerli hem yabancı birçok firmadan ziyaretçiler geliyor. Genelde iş gezisi şeklinde seyahat yapan ziyaretçilerin, kısa sürede Manisa'nın tüm turistik noktalarını gezmeleri olanaksızdır. Bu nedenle kısa zamanda Manisa'nın tüm değerlerini, yüksek teknolojili sistemler aracılığıyla ziyaretçilere göstermek, bu kişilerin ilerleyen süreçte Manisa'ya turistik amaçlı ziyaret düzenlemesini sağlayacaktır. Bu da Manisa'nın sosyo-ekonomik gelişimi ile ulusal ve uluslararası bilinirliğini artıracaktır. Bu projede amaç, Manisa'nın tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin, ağırlıklı olarak son teknolojiyi kullanan, inovasyona dayalı tekniklerle tanıtılmasıdır." 
 
Sanal gezi otobüsünün 20 koltuktan oluştuğunu, dış bölümüne gerçek otobüs görüntüsü vermek amacıyla  giydirme yapıldığını anlatan Karaköse, yolcuların simülasyon gözlükleriyle tarihi ve kültürel mekanların videolarını izleyebeliceğini söyledi. 
 
İlk etapta 60 videonun hazırlandığını, sayının artırılabileceğini kaydeden Karaköse, otobüs için özel tur programları yapacaklarını, okullar için de özel günler planladıklarını kaydetti. 
 
Vali Savaş,  teknolojinin kullanılmasının turizm çalışmalarında büyük avantaj sağlayacağını ve tanıtıma olumlu katkıları olacağını belirtti. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim