• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Manisa jantta küresel merkez oluyor

Manisa jantta küresel merkez oluyor
45 milyon avro yatırımla 10 ay gibi bir sürede tamamlanan tesisin yıllık 2 milyon adetlik kapasiteye sahip olduğunu, bu yatırımla grubun 4 fabrikada toplam 11 milyon 100 bin jantlık kapasiteye ulaşmış olacağını ifade etti.

 

Manisa Organize Sanayi Bölgesi içindeki tesiste düzenlenen açılış töreninde konuşan Hayes Lemmerz İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, tamamı öz kaynaklardan karşılanarak 45 milyon avro yatırımla 10 ay gibi bir sürede tamamlanan tesisin yıllık 2 milyon adetlik kapasiteye sahip olduğunu, bu yatırımla grubun 4 fabrikada toplam 11 milyon 100 bin jantlık kapasiteye ulaşmış olacağını ifade etti.
 
Yatırımla grubun Türkiye jant pazarındaki liderliğini pekiştireceğini ifade eden Zaim, bu kapasitesinin aynı zamanda Manisa’yı küresel ölçekte bir jant üretim merkezi haline getireceğini dile getirdi.
 
Yeni fabrikada 200 kişiye ilave istihdam sağlanacağını, diğer fabrikalarla birlikte çalışan sayısının bin 292′ı çıkacağını dile getiren Zaim, ”Tesiste üretilen alüminyum jantların yüzde 90′u ihraç edilecektir. Ülkemizin en önemli ekonomik sorunlarından biri olan cari açığın kapanmasında katkımızın artmasından dolayı mutluyuz. Otomotiv sanayinde yarattığımız değer ile global arenadaki başarılarımızla Türkiye’nin gururuyuz” dedi.
 
Zaim, 2014 yılına kadar 400 milyon dolar ciro ve 300 milyon dolar ihracat hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Açılışa katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi da desteklerle Manisa’nın büyük bir cazibe merkezi haline geldiğini, en büyük 500 firmadan 18′inin ilde faaliyeti bulunduğunu belirtti. Tanrıverdi, Manisa’da yaşanan eleman sıkıntısının çözümü konusunda da hükümetin elinden geleni yapacağını kaydetti.
 
Maxion Wheels Üst DÜzey Yöneticisi (CEO) Fred Bentley ise Türkiye’deki jant tesislerinin performansından çok memnun olduklarını, küresel başarı kriterlerine göre Manisa’nın en üst düzeyde olduğunu belirtti.
Maxion Grubu’nun son 10 yılda en büyük yatırımlarını Turkiye’ye yaptığına dikkati çeken Bentley, ”Buradaki insanlar son 6 yılda inanılmaz bir iş başardılar. Türkiye’deki tesislerimizde önümüzde çok parlak bir gelecek bizi bekliyor” diye konuştu.
 
-”Yatırımlarımız devam edecek”
 
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, Jantaş markasıyla 1968 yılında başladıkları üretimin bugün küresel stratejik bir konuma ulaştığını görmüş olmaktan çok memnun olduklarını ifade etti. Zaim, yatırımlarla Manisa’da işsizlik sorununun çözüldüğünü artık eleman sıkıntısının baş gösterdiğini belirterek ”Yeni çalışan bulamıyoruz. Bu konuda milletvekillerimizden yardım istedik” dedi.
 
Iochpe-Maxion Üstyöneticisi Dan İochpe grubun 2012′deki en önemli yatırımı olan tesisin başarı hikayesi yazacağına inandığını, İnci Holding ve Türkiye’ye güvendiklerini belirtti.
 
İochpe, ”Türkiye’de daha fazla rollerimiz, daha fazla yatırımlarımız olacak. Şirketimizin küresel stratejisinde Türkiye çok önemli rol oynamaktadır. Türkiye’nin küresel ayak izimizin çok önemli bir parçası olmasını sağlayacağız” dedi.
 
Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Zaim, 12 ülkede 22 tesisi bulunan Maxion Grubu’nun en büyük üretim tesisini açtıklarını, burada jant konusundaki yatırımlara da devam etme kararı bulunduğunu söyledi.
 
Firmanın 2012 yılında alüminyum jantta Mercedes, BMV, VW, Honda, Land Rover ve Peugeot Grubu ile anlaştığını, açılan fabrikadaki tüm kapasitenin satıldığını dile getiren Zaim, 2013′de krize rağmen alüminyum jant satışlarında yüzde 50′ye varan artış sağlayacaklarını ifade etti.
 
Zaim, Türkiye’nin kendi otomotiv markasını geliştirmesi konusundaki çalışmalarla ilgili bir soru üzerine, ”Türkiye’nin kendi otomotiv markası neden olmasın- Biz grup olarak buna hazırız. Çeşitli segmentler var. Bir marka geliştirmenin ne kadar ekonomik olacağı ayrıca bir tartışma konusu” diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim