• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Manisa Spil Dağı teleferik projesi hayata geçiyor

Manisa Spil Dağı teleferik projesi hayata geçiyor
Manisa’nın önemli doğal turizm merkezi olan Spil Dağı’nda, vatandaşların yıllardır beklediği teleferik projesi hayata geçiyor.

Manisalı vatandaşların yıllardır hayalini kurduğu teleferik için ilk kazma vuruluyor. Spil Dağı’na yapılacak 7,5 kilometre uzunluğundaki teleferik inşaatındaki çalışmaların Nisan ayında başlayacağı açıklandı. Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Teleferik projesi bakanlıklar düzeyinde takip ettiğimiz bir proje. İhaleyi alan Tekinalp Şirketler Grubu, teleferik firması Avusturyalı Doppelmayr şirketi ile sözleşme imzaladı. Sözleşme neticesinde ayakları Manisa Adliyesi arkasındaki araziye kurulacak olan teleferik inşaatı çalışmaları Nisan ayının ilk haftasında başlayacak” dedi.

25 DAKİKADA ZİRVE

Teleferik projesinde 60 adet kabinle saatte 500 kişi Spil Dağı’na çıkabilecek. Seyahat ilk etap 15 dakika, ikinci etap 10 dakika olmak üzere toplamda iki etap halinde olacak. Vatandaşlar istedikleri zaman 25 dakikalık yolculukla dağın zirvesine çıkabilecek.

2 YILDA TAMAM

Turizm açısından bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek projenin 2 yıl sonra tamamlanması planlanıyor. Şehrin markalaşmasına ve turizmine büyük katkı sağlayacak teleferik kent ekonomisini de geliştirecek.

100 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Proje kapsamında 26 bin 100 metrekarelik alanda biri 246 yatak kapasiteli spor, diğeri bin 132 yatak kapasiteli sağlık otelinin yanı sıra basketbol, voleybol sahaları, Tenis kortları ve spor salonları kompleksi de yapılacak. Maliyeti 50 milyon liralıyı bulacak teleferiğin yanı sıra yapılacak oteller ve spor kompleksiyle birlikte toplam yatırım 100 milyon lirayı bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim