• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Manisa'ya 370 metrelik havaalanı geliyor

Manisa'ya 370 metrelik havaalanı geliyor
Manisa'da sportif amaçlarda kullanılmak üzere 370 metre uzunluğunda pisti olan bir havaalanı yapılacak.

 

Manisa Valiliği Brifing Salonu'nda 'Manisa 251 Bin Dev Öğrenci Altın Kanatlar Hava Sporları Merkezi' projesinin tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Eryılmaz, Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü Başkanı Arif Bakkaloğlu ve Dev Öğrenci temsilcileri katıldı.
 
Manisa merkeze bağlı Tekeliler Köyü civarında 109 dönüm arazi üzerinde yapılacak sportif amaçlı hava alanında 370 metre uzunluğunda, 27 metre genişliğinde uçak pistti, 350 metrekarelik uçak hangarı, eğitim ve kursların verileceği idare binası ve model uçakların uçurulacağı mini pist olacak. Toplantıda konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, yapılacak hava alanının Türkiye'de sayılı olduğunu belirterek, "Öğrencilerimize havacılığı geliştirmek, okullarımızda havacılık derslerine ön ayak olacak bir proje bu. Ayrıca turizm alt yapısını da geliştirecek. İlimiz için bir prestij. Spor kültürümüzü de geliştireceğine inanıyorum. Ulusal ve uluslar arası havacılık organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız" dedi.
havaalalalal.jpg
 
Projenin yaklaşık 1.5 milyon TL'ye mal olacağını sözlerine ekleyen Vali Daşöz, "500 bin lira Zafer Kalkınma Ajansı'ndan, 300 bin lirası Dev Öğrenciler'den, 300 bin lirasını İl Özel İdaresi'nden temin edeceğiz. Bize sponsor olan 2 firmadan da 100'er bin liralık bir destek olacak" şeklinde konuştu.
 
Vali Daşöz, hava alanının bu yıl sonunda açılacağını kaydetti. Vali Daşöz'ün ardından konuşan Manisa Havacılık Topluluğu Spor Kulübü Başkanı Arif Bakkaloğlu ise, "İzmir bize çok yakın olduğu için heves edip hava aracı alan arkadaşlarımız araçlarını oradaki hangarlarda tutuyordu. Sürekli gidemedikleri için de hava araçları ya toz tutmuştu ya da satmak zorunda kalmışlardı. Burada yapılacak hava alanı sayesinde hava sporlarına meraklı olan arkadaşlarımız tekrar araç alıp uçabilecek" diye konuştu.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim