• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Mansimov'dan İstanbul’a marina yatırımı

Mansimov'dan İstanbul’a marina yatırımı
Sahip olduğu 129 gemi ile deniz taşımacılığında dünyanın ilk beşinde yer alan Palmali Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, İstanbul'a yeni bir marina yapacağını açıkladı

Azeri asıllı milyarder Mübariz Mansimov, İstanbul’a 200 milyon dolarlık turizm yatırımı yapacağını açıkladı. HSBC binasını satın alarak Edition Otel’e çeviren Mansimov’un İstanbul’a yapacağı yeni yatırım marina ve oteli kapsıyor.

Sahip olduğu 129 gemi ile deniz taşımacılığında dünyanın ilk beşinde yer alan ve 48 şirketten oluşan Palmali Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, İstanbul’a 200 milyon dolarlık turizm yatırımı yapacağını açıkladı. Bodrum’da marina yatırımı bulunan Mansimov, İstanbul’a da marina ve yeni bir otel daha yapacak.

Türkiye’de turizm ve gıda alanında yatırımlarına hız vereceklerini belirten Mansimov “Türkiye’nin farklı yerlerinde otellerimiz var. Bundan sonraki dönemde sahil kesimlerinde otel yapmayı düşünmüyoruz. Antalya defteri de bizim için kapandı. O bölgede yeterli doluluk oranına ulaşıldığını düşünüyoruz” dedi.

Mansimov “Turizmdeki yeni stratejimiz doğrultusunda şehir otelciliğine yöneliyoruz. Bu kapsamda ilk hedefimiz, turizm alanında büyük potansiyel taşıyan İstanbul’a yatırım yapmak. İstanbul için 200 milyon dolarlık bütçe ayırdık. Çok büyük bir otel ve marina projemiz var. Bu yatırımı bu yıl sonuna kadar devreye alacağız” diye konuştu.

Azeri asıllı Türk vatandaşı olan Mansimov, Levent’teki HSBC binasını satın alarak otele dönüştürmüştü. Mübariz Mansimov’a ait Palmali Grup’un Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, Türkiye’de bugüne kadar Bodrum Palmalife, Palmarina ve İstanbul Edition gibi projelere 300 milyon dolar yatırdıklarını belirterek “Krizdeki Yunanistan’da fırsat çıksa, ölü eşek fiyatına da olsa yatırım düşünmüyoruz. Mansimov yatırım için Türkiye’yi seçti” demişti.

BEŞİKTAŞ İÇİN FANTAZİ KURUYORLAR

Mansimov, Beşiktaş’ı satın alacağına ilişkin çıkan söylentilerle ilgili olarak ise “Böyle bir şey kesinlikle yok. İnsanların kendi fantazileri, çok fazla hayal kuruyorlar” dedi. Azeri milyarder son olarak Bodrum Yalıkavak’ta Jak Kamhi’nin oğlu Cefi Kamhi’ye ait olan marinayı satın alması ile gündeme gelmişti. Mansimov, Yalıkavak’taki marinayı 42 milyon dolara satın almıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim