• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Marin Römorkör, büyük güvence sağladı

Marin Römorkör, büyük güvence sağladı
Saraylar Limanı, Marmara Adası'nın kuzeyinde, dört adet rıhtımı olan, rıhtım uzunluğu toplam 350 metreyi bulan kuzey rüzgarlarına açık bir liman. İhraç limanı olan Saraylar Limanı'nda ülkenin en önemli mermer yatakları bulunuyor.

Marin Römorkör, büyük güvence sağladı

Saraylar Limanı, Marmara Adası'nın kuzeyinde, dört adet rıhtımı olan, rıhtım uzunluğu toplam 350 metreyi bulan kuzey rüzgarlarına açık bir liman. Hatırı sayılır bir ihraç limanı olan Saraylar Limanı'nda ülkenin en önemli mermer yatakları bulunuyor.

Blok mermer ve mermer kırıntısı olmak üzere senede 1.5 milyon ton ihraç kapasitesi bulunuyor. Ayrıca adanın batısında Badalan limanı senede 200.000 ton civarında kalsit ihraç limanı olarak önem kazanıyor. Marmara Adası'nın liman tüzüğünde kılavuz ve römorkör mecburiyeti olmasına rağmen 2008 senesine kadar bu hizmetler verilememişti.

Mayıs ayında kıdemli kılavuz kaptan M. Ali Sökmen'in Denizcilik Müsteşarlığı'na müracatıyla bu bölgede kılavuzluk hizmeti verilmeye başlandı. 2008 Temmuz ayında kıdemli kılavuz kaptan Ersin Yirmibeşoğlu bu hizmete dahil oldu. Kılavuzluk hizmetinin verilmesiyle beraber gemi tonajları büyüyerek dar alanda yapılan manevralarda römorkör ihtiyacı önem kazandı. 2009 Mayıs ayında Marin Römorkör firması hizmete dahil olmuş önce 27 ton çekme gücünde Gulf lll, sonrada 30 ton çekme gücü olan Hisarönü römorkörünü yollayarak limanda büyük güvence sağlandı.

Kendisiyle görüşülen kılavuz kaptan M.Ali Sökmen, "Kendi kazancımız önemli değil ülkede olmayan bir potansiyeli ortaya çıkararak hatırı sayılır bir katma değer kazandık.  En büyük mutluluğumuz bu. Bu arada resmi ve gayri resmi kanallardan çok zorlandık. Henüz her şey tam oturmuş değil yaptıklarımızı takdir eden ve destek veren bir merci yok. Bu ülkede kurulu bir düzeni satmak yıkmak önem kazanıyor satılıklar kral oluyor, yoktan varedenler engellerle boğuşuyor. Hala boğuşuyoruz. Herşeye rağmen kuruluşumuza yardımcı olan tek destekçi Marin römorkör firmasına mesleğim ve yalnızlığım adına teşekkür ederim" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim