• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Marina sıkıntısını West İstanbul çözecek

Marina sıkıntısını West İstanbul çözecek
Denizde 600 bağlama yeri, karada da 300 teknelik park alanı bulunan West İstanbul, Türkiye’de ilk kez 7 metreye kadar olan teknelere “rafta konaklama” imkanı da sunacak.

Marina sıkıntısını West İstanbul çözecek

Denizde 600 bağlama yeri, karada da 300 teknelik park alanı bulunan West İstanbul, Türkiye’de ilk kez 7 metreye kadar olan teknelere “rafta konaklama” imkanı da sunacak.

İstanbul Beylikdüzü Yakuplu sahilinde Kasım ayında açılması planlanan West İstanbul’un hemen arkasında da 4 bin konutluk bir uydu kent bulunuyor.

Proje çalışmalarına 1997 yılında başlanan marinanın başına gelmedik kalmadı. Pek çok bürokratik engelin aşılmasından sonra bu kez de Lodos mendireğinin inşası konusunda sorun çıktı. Ancak artık her şey tamam gibi…

Uzun bir doğal plaja sahip West İstanbul’un denizde 600 teknelik bağlama kapasitesinin yanı sıra karada da 300 teknelik park alanı bulunuyor. Ayrıca 9 adet 120 metre boyundaki megayatın yanaşabileceği rıhtım alanı da lüks yatları karşılamaya hazır olacak.

Öte yandan İstanbul’un bu en yeni ve en büyük marinasında Türkiye’de ilk kez “raflama” sistemi de kullanılacak. Boyları 7 metreye kadar olan 360 tekneye özel bir forklift desteği ile “rafta konaklama” imkanı sunulacak.

75 tonluk bir trawellift’in hizmet vereceği West İstanbul’da ayrıca bir yelken ve yat kulübü, yarı olimpik yüzme havuzu, spor alanları, alışveriş merkezi yer alacak.

Geniş olanaklara sahip teknik hizmetin sunulacağı marinada, akaryakıt istasyonu, 24 saat sıcak su, duş ve tuvaletlerle 429 araçlık bir otopark da bulunacak.

Böylece yapımı 14 yıl süren West İstanbul, kentin marina sıkıntısına belki de yardımcı olacak. Ancak fiyatlandırma konusunda henüz bir bilgiye yok.

Kaynak: TürkiyeTurizm.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim