• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Marina yetkilililerinden imar planı atağı

Marina yetkilililerinden imar planı atağı
Martı Marina'nın büyütme çalışmaları kapsamında onaylanan revizyon imar planının idare mahkemesince yürütülmesinin durdurulmasıyla ilgili marina yetkililerinin bir üst mahkemeye başvurduğu belirtildi.

Marina yetkilililerinden imar planı atağı

Marmaris'in Orhaniye köyündeki Martı Marina'nın büyütme çalışmaları kapsamında onaylanan revizyon imar planının idare mahkemesince yürütülmesinin durdurulmasıyla ilgili marina yetkililerinin bir üst mahkemeye başvurduğu belirtildi. Martı Marina Genel Müdürü Ercan Güneştutar, marinanın büyütülmesine olanak veren imar planına yönelik Muğla İkinci İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Martı Marina olarak bu davada direk taraf olmadıklarına işaret eden Ercan Güneştutar, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını öğrendikten sonra müdahil olarak davaya girme müracaatında bulunduklarını söyledi. Güneştutar, bir üst mahkeme olan Aydın İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulmasının kaldırılması için avukatları aracılığıyla başvurduklarını belirtti.

Davalı tarafın imar planına onay veren Muğla İl Özel İdaresi olduğunu kaydeden Güneştutar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada hukuki anlamda savunmada ciddi manada boşluklar var. Savunmadaki bu boşlukları hemen doldurduk. 1989 yılında alınmış olunan ruhsatımız da dahil olmak üzere bütün belgelerimizi dosyaya koyduk. Kısa bir süre sonra mahkeme bizim lehimize karar verecektir, çünkü Özel İdare'nin savunmasında eksiklikler var. "

Marinalarının 2006 yılında onaylanan imar planıyla ilgili her hangi bir yürütmeyi durdurma kararının bulunmadığını vurgulayan Güneştutar, alınan kararın marinanın içerisinde bulunan turistik tesis bölgesinin 30 metrelik çekme mesafesiyle ilgili olduğunu bildirdi. Çevreye zarar verdiğini öne sürdükleri marinanın büyütülmesine karşı olan bazı köylüler ile Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu adına Esat Nuhoğlu ve Hatice Tuncay Cötelioğlu revizyon imar planının iptali için dava açmıştı. Muğla İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim