• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Marinaya dolgu planına durdurma kararı

Marinaya dolgu planına durdurma kararı
Marmaris'in Orhaniye köyünde bulunan marinanın deniz yüzeyinin doldurulmasını öngören imar planı değişikliğinin idare mahkemesi tarafından yürütmesinin durdurulduğu bildirildi.

Marinaya dolgu planına durdurma kararı

Marmaris'in Orhaniye köyünde bulunan marinanın deniz yüzeyinin doldurulmasını öngören imar planı değişikliğinin idare mahkemesi tarafından yürütmesinin durdurulduğu bildirildi.

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, grup üyeleriyle Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nün toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Muğla 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını çevre adına sevinçle karşıladıklarını söyledi. Orhaniye köyünün Keçibükü mevkisindeki Martı Marina'nın imar değişikliği planına onay verilmesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu iddia eden Filiz Ersan, "Sit ve özel çevre koruma nedeniyle köylülerin bir çivi dahi çakmasına izin verilmezken, köydeki marinanın binlerce metrekare dolgu ve inşaat yapmasına nasıl izin veriliyor anlayabilmiş değiliz" dedi.

Söz konusu imar planı değişikliğine onay veren Muğla İl Özel İdaresi ve Özel Çevre Koruma Kurumu aleyhine dava açtıklarını belirten Ersan, "Revizyon imar planı değişikliğinin iptali için öncelikle yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtık. Bunun üzerine Muğla 2. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı aldık. Bu karar bizim için bir zafer değil, adaletin yerini bulmasıdır" diye konuştu.

Marinanın çok yakınında özel koruma altındaki Kızkumu Plajı'nın yer aldığına dikkati çeken Ersan, marinanın deniz doldurma çalışmalarının bu plaja zarar verdiğini öne sürdü.

Sit alanlarında yapılaşmaya gidilirken Koruma Kurulu'ndan görüş alınması gerektiğini vurgulayan Ersan, "Bu kurumdan her hangi bir görüş alınmamış. Muğla Valiliği özel çevre koruma alanındaki bu yere 'ÇED raporuna gerek yoktur' demiş. Sit alanı olan bir yerde hiç kimse ÇED raporu almadan plan değişikliği yapamaz" dedi.

1989 yılında iskele olarak görülen marinanın sonra "çekek yeri" daha sonra ise marinaya dönüştürüldüğünü anlatan Ersan, marina için 22 Şubat 2010'da ruhsat alındığını belirtti.

Ersan, marinanın imar planı değişikliğiyle deniz yüzeyini 68 dönüm doldurma ve 16 bin metre kara inşaat izni elde ettiğini söyledi. Marinanın büyümesine karşı çıkan köylülerin bine yakın imza topladığını hatırlatan Ersan, yetkililerden marinanın faaliyetini durdurmalarını ve yargının verdiği kararı uygulamalarını istediklerini bildirdi.

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Başkanı Ersan, toplantının ardından Muğla 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararın bir örneğini basın mensuplarına dağıttı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim