• BIST 9645.02
  • Altın 2411.409
  • Dolar 32.5821
  • Euro 34.8207
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Mariner'den hidrolik ceraskal üretimi

Mariner'den hidrolik ceraskal üretimi
İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyetine devam eden Makine imalatı ve Tekne inşası alanlarında faaliyet gösteren Mariner makine sanayi firması , dünyada sadece iki firmanın üretebildiği hidrolik ceraskal sistemini üretmeyi başardı.

MARİNER’DEN BİR İLK 

İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyetine devam eden Makine imalatı ve Tekne inşası alanlarında faaliyet gösteren Mariner makine sanayi firması , dünyada sadece iki firmanın üretebildiği hidrolik ceraskal sistemini üretmeyi başardı. Hollandalı bir firmanın siparişi üzerine 60 günde üretilen makine 5 günlük testlerin ardından siparişi veren Hollanda firmasına teslim edildi.

Üretimi yapılan Toplam çekme gücü 500 Ton olan hidrolik ceraskal sistemi Hollanda’da duba üzerine monte edileceğini ve yeni nesil çevreci enerji sistemlerinden olan Akıntı jeneratörlerini denizin 30 mt. altına yerleştirmekte kullanılacağını söyleyen firma ortağı ve yetkilisi M. Ender özer, 1993 yılından bu yana Makine imalatı ve Tekne inşası alanlarında faaliyet gösteren Mariner makine sanayi firması Hollanda’ya 500 Ton çekme kapasiteli ilk hidrolik ırgat makinesini sevk etti. Emsal büyüklüklerde Dünya’da sadece 2 firma tarafından üretilen hidrolik ceraskal sistemini Mariner makine firması da üreterek bu alanda Dünya’da 3. firma konumuna geldi. Toplam çekme gücü 500 Ton olan hidrolik ceraskal sistemi Hollanda’da duba üzerine monte edilecek ve yeni nesil çevreci enerji sistemlerinden olan Akıntı jeneratörlerini denizin 30 mt. altına yerleştirmekte kullanılacak. firmamız ağırlıklı olarak yurt dışına ürettiği profesyonel iş ve hizmet tekneleri ile tanınmaktadır. Ağırlıklı olarak denizcilik sektörüne yönelik imalatlarımızın bize kazandırdığı çevrenin yönlendirme ve talepleri doğrultusunda ve yeteneklerimiz dahilinde olan üretimleri de yapmaktayız.

İhracatını yaptığımız yeni ürün makine bir Ar-Ge çalışmasının parçası olarak kullanılacak. dünya’da zorunlu olarak çevre dostu ve yenilenebilir enerji kullanımı artmaktadır. Müşterimiz olan Hollanda firması da bu kapsamda su altında deniz ve büyük nehirlerin akıntılarından elektrik üretecek bir model geliştirdi. Şu an kullanımda olan ve artık Aliağa’da da aşina olduğumuz rüzgar enerji tribünlerinin daha küçük ölçekli ve amaca göre modifiye edilmiş modelleri artık su altında akıntı gücü ile elektrik üretmek üzere kullanılmaya başlanmıştır. Ağırlığı 240-250 Ton civarındaki bu tribünleri su altına santimetre hassasiyetinde yerleştirmenin bazı zorlukları var. Bu zorlukları aşmak üzere modelini kendi geliştirdiğimiz ve Ar-Ge modelini gemi söküm tesislerinde gemi çekerek test ettiğimiz makinemizin başarılı olması üzerine söz konusu firma biraz daha büyük bir model olarak siparişini verdi. Yaklaşık 60 gün süren üretim ve 5 gün süren test süreci sonunda ilk teslimatı bugün gerçekleştirdik. Toplam 500 ton’luk bir ağırlığı santimetre hassasiyetinde çekebilen ve bırakabilen bu ilk makinemizi çok önemsiyoruz. Zira ürünümüzün başarılı test sonuçları şimdiden bazı potansiyel müşterilerimizi harekete geçirdi. Şu an yine Hollanda kökenli bir firmanın Basra körfezindeki gemi batıklarını çıkarmak için ön talepte bulunduğu 4 makine için pazarlıklarımız sürmektedir. Bizim en çok gururlandıran şey ise 20-30 yıl önce Avrupa’da üretilen benzer nitelikteki makineleri hayranlıkla inceleme noktasından, Avrupalı müşterilerimize göğsümüzü gererek makinelerimizi tanıtma noktasına gelmemizdir. Ayrıca İlçemizden yapılan ihracata bir damla da olsa katkı sağlamamız bizim için sevinç vesilesidir.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim