• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Marmara Bölgesi için korkutan uyarı!

Marmara Bölgesi için korkutan uyarı!
Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er "MTA’nın son çalışması zaman kalmadığını gösteriyor. Ya önlemleri alırız, ya da doğal afetlere yenileceğiz" dedi

"MTA’nın son çalışması, bize zaman kalmadığını gösteriyor!.." Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Marmara Bölgesi’nin ciddi deprem tehlikesiyle karşı karşı bulunduğunu belirterek, "MTA’nın son çalışması da bize zaman kalmadığını gösteriyor. Ya önlemleri alırız, ya da depremlerle dikleşip 1999 Marmara Depremi’nde olduğu gibi doğal afetlere yenileceğiz" dedi.

Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Özgür Bayraktar’a belgesini vermek için gelen Engin Er, deprem riski konusunda açıklama yaptı. Güney Marmara’nın Türkiye’nin en önemli sanayi ve nüfus yoğunluğu bulunan bir bölge olduğunu vurgulayan Er, bu bölgeye, sahip olduğu depremsellik göz önünde bulundurulduğunda gereken önemin verilmediğini savundu. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın tüm dünya tarafından izlendiğini kaydeden Er şunları söyledi:

"Dolayısıyla Yalova, Bursa, İstanbul ve Güney Marmara’nın tamamı tektonik olarak en fazla aktivitenin olduğu yerler. Biz bu bölgenin tamamında depremi beklemeli ve hazırlanmalıyız. Depremle dikleşmeden, bilimsel verilerle yaşam alanlarımızı oluşturmalıyız. Türkiye’de depreme yönelik önlemleri bir an önce almamız lazım. MTA’nın son çalışması da bize zaman kalmadığını gösteriyor. Ya önlemleri alırız, ya da depremlerle dikleşip 1999 Marmara Depreminde olduğu gibi doğal afetlere yenileceğiz. Eğer Marmara Depreminden ders alsaydık çok ciddi önlemler almış olabilirdik."

’YALOVA 3 BÜYÜK FAYIN TEHDİDİ ALTINDA’

Yalova’nın 3 büyük fayın tehtidi altında olduğuna da değinen Er konuşmasına şöyle devam etti: "Hep İstanbul ön plana çıkarılsa da, Yalova 3 büyük fayın etkisi altında. Bunlardan biri Adalar’ın güneyinden geçen hat, diğeri İznik’ten Karacabey’e kadar devam eden fay hattı ve sonuncusu da Bursa merkezden Karacabey’e giden fay hattı. Bunların hangisinde bir deprem meydana gelirse gelsin Yalova etkilenir. 1/100 binlik planlarda fay hatları, sıvılaşma alanları ve heyelan alanları belirlenmeli. Ayrıca belediyelerde Zemin Vizesi Kontrol Birimleri oluşturulmalı."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim