• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Marmara Denizi'nde can pazarı!

Marmara Denizi'nde can pazarı!
Yüzmek için girdiği denizde zor durumda kalan yolcuyu kurtarmak için denize atlayan kaptan, bu nedenle hareket kabiliyetini kaybeden teknedeki 3 kişi, 1 saati aşkın bir çabadan sonra kurtarıldı.

Yeşilköy  Marina’dan yatla denize açılan 5 kişi büyük bir tehlike atlattı. Yüzmek için girdiği denizde zor durumda kalan yolcuyu kurtarmak için denize atlayan kaptan, bu nedenle hareket kabiliyetini kaybeden teknedeki 3 kişi, 1 saati aşkın bir çabadan sonra kurtarıldı.

YÜZMEK İÇİN DENİZE ATLADI AMA..

Öğrenildiğine göre, yat Yeşilköy'ün 2 mil açığında durduruldu. Burada teknede bulunanlardan Mehmet Çağlar yüzmek için denize atladı. Ancak akıntı ve dalgalar bir anda Çağlar'ı tekneden uzaklaştırdı. Denizdeki arkadaşlarını kurtarmak için teknenin kaptanı Ali Karabulut devreye girdi.

KAPTAN DENİZE ATLAYINCA HERKES ÇARESİZ KALDI

Yanına aldığı bir can yeleğiyle denize atlayan kaptan da kurtarmak istediği yolcusunun durumuna düştü ve şiddetli rüzgarın azgınlaştırdığı dalgalar ve akıntıyla sürüklenmeye başladı.

DENİZDEKİLER DE TEKNEDEKİLER DE MAHSUR

Denizdeki biri kaptan 2 kişi, tek bir can yeleğine tutunarak hayatta kalmayı başardı ama onlarla tekne arasındaki mesafe de giderek açılmaya başladı. Bu sırada kaptanı olmayan tekne kontrolden çıktı ve başka bir hızla ve istikamette sürüklenmeye başladı.

Teknede kalanlar da, denizde kurtarılmayı bekleyenler de birbirinden farklı çaresizlikler yaşıyordu. Her geçen saniye panik katlanarak büyürken asıl can simidi teknedeki telsiz oldu.

TELSİZ CAN SİMİDİ OLDU

Teknede bulunanlar, koordinat bilgisine sahip olmasına rağmen bulundukları yeri, kara ve denizde bulunan diğer araçları belirterek anlatmaya çalıştı. O dakikalarda tüm deniz araçları acil durum merkezi tarafından alarma geçirildi. Denizde kazazedelerin olduğu deniz araçlarının kullanıcılarına anons edildi.

SAHİL GÜVENLİK VE KIYI EMNİYETİ DEVREDE

Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti devreye girdi. Teknedekiler için olmasa da denizdekiler için geçen her dakika kritikti. İşte o kritik dakikalarda kıyı emniyetinin botları önce tekneyi ardından da denizde kurtarılmayı bekleyen 2 kişiyi buldu ve denizden çıkardı.

O sıralarda olan biteni can kulağıyla dinleyen yüzlerce deniz adamı da derin bir nefes aldı.. Ama en büyük sevinç teknede yaşandı. Acil yardım istenen o telsizden bu kez teşekkür mesajları yayınlandı. Ama talihsizlikler zinciri sürüyordu. Kaptan ve arkadaşı denizden çıkarıldı ama teknenin aküsünün boşaltığı ortaya çıktı. Hareket kabiliyeti olmayan tekne acil yardıma gelen deniz araçlarının birinin yedeğinde limana kadar çekildi. Haftasonu keyfi için açıldıkları denizde ölümle burun buruna gelen 5 arkadaş yaşadıkları o anları dakika dakika anlattı.

"BİR SAAT DENİZİN İÇİNDE KURTARILMAYI BEKLEDİK"

Korku dolu anların başlangıcını yapan, denize yüzmek için ilk giren Mehmet Çağlar olan biteni şöyle anlattı.

"Ben gelemeyince arkadaş (kaptan) can yeleğini attı. Müthiş bir akıntı vardı. O da yata dönemedi. Mecburen tek can yeleğiyle kaldık. Bir saat denizin içinde kurtarılmayı bekledik. Teknenin de aküsü bitmiş. Bittiğinden de haberimiz yoktu.. Tekneden bize cankurtaran simidi atıyorlardı ama bizi görmüyorlardı. Halimiz kalmamıştı artık. Tekne uzaklaşıyordu biz de ondan uzaklaşıyorduk" diye konuştu.

10 DAKİKA DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALDI

Can yeleğinin bir ucundan kendisinin bir ucundan da diğer arkadaşının (kaptanın) tuttuğunu anlatan Çağlar, "Artık, 10 dakika kadar dayanacak gücümüz kalmıştı. Enerjimizin büyük kısmını bizi kurtarmaları için harcadık. Son anda bizi gördüler" diye konuştu.

"AÇIĞA BAKIP 2 KİLOMETRE DİYORUZ AMA..."

Tekne sahibi İlyas Balta da "Açıktaydık. Motor durmuştu. Sohbet ediyorduk. Arkadasım bir dakikalığına yüzmek için tekneden denize indi. İner inmez de akıntı biranda onu götürdü. Kaptanımız da onu kurtarmak için atladı. Bir anda gözümüzden kayboldular" dedi.

Teknedeki telsiz ve telefonlarla Kıyı Emniyeti'nden yardım istediklerini ifade eden Balta, "Biz deniz terimlerini bilmiyorduk. Açığa bakıp 2 kilometre diyoruz ama, 15-20 kilometre açıktaymışız. Şükürler olsun ki Kıyı Emniyeti bizi gördü. Onlar kurtardı. Kıyı Emniyeti'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim