• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Marmara Denizi'nde kirlilik araştırılıyor

Marmara Denizi'nde kirlilik araştırılıyor
MAREM Marmara Environmental Monitoring Projesi'nin 2012 yaz ayağı çalışmaları, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy beldesinden başladı.

1954 yılından bu yana her sene yaz ve kış dönemlerinde tekrarlanan, 2005 yılından bu yana da Sevinç-Erdal İnönü Vakfı bünyesinde sürdürülen, son 2 yıldır da Ak-Kim Kimya ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 'Marmara Denizi'nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmesi (MAREM Marmara Environmental Monitoring) Projesi'nin 2012 yaz ayağı çalışmaları, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy beldesinden başladı.

Marmara Denizi'ndeki kirliliğin boyutlarını çarpıcı sonuçlarla ortaya koyan MAREM Projesi kapsamında Karadeniz'den Ege Denizi'ne uzanan, tüm Marmara Denizi kapsamında 150'yi aşkın istasyonda 15 gün sürmesi planlanan deniz çalışmasının proje lideri Hidrobiyolog Levent Artüz ve projede akademisyenler yer alıyor.

Hidrobiyolog Levent Artüz, Hoşköy'den Oktay adlı balıkçı teknesi ile çıktıkları araştırmalardan bu yıl farklı sonuçlar beklediklerini, birçok analizin gemide anında yapılacağını ifade ederek, "Bu yıl Hoşköy'den başladık çalışmalara. İstanbul'a kadar deniz dibi araştırmalarımızı gerçekleştirerek devam edeceğiz. Burada basın mensuplarını teknemize alarak bilgilendireceğiz. Marmara Denizinin Karadeniz çıkışına kadar var olan istasyonlarımızdan numune alacağız. Araştırma ve incelemelerimiz Çanakkale Boğaz çıkışına kadar devam edecek." dedi.

Çalışmalarla ilgili analiz ve ölçüm çalışmaları hakkında, İstanbul'da basın mensuplarına, araştırma gemisinde bilgi verilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim