• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Marmara ve Ege depremle sarsıldı

Marmara ve Ege depremle sarsıldı
Ege Denizi'nde 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul'da da hissedilen deprem korku yarattı. 30 saniye süren depremde her hangi bir can yada mal kaybı olmadı

Ege Denizi'nde 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bozcaada açıklarında deniz içinde 17 km derinlikte meydana gelen deprem korku yarattı.Kandilli İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Çanakkale'de hissedilen depremin  30 saniye kadar sürdüğü ifade edildi.

Büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen deprem Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama göre deprem Ege Denizi'nde Çanakkale'nin 80-100 km açığında meydana geldi. Meydana gelen deprem özellikle Ege Bölgesi'nde oldukça şiddetli olarak hissedildi. İzmir ve Çanakkale'de paniğe kapılan vatandaşlar ev ve işyerlerinden uzaklaştı. Deprem ayrıca İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Çanakkale'de de hissedildi.

VALİ TUNA: DEPREM YARIM DAKİKA SÜRDÜ

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu:

"En az yarım dakika süren yatay şekilde bir sallantı söz konusu oldu. Saros Körfezi’nde yakınlığı dolayısıyla ilimiz birinci derece deprem kuşağında ilimiz. Dikkatli olmalıyız, geleceği planlamamız önem arz ediyor. Ben geçmiş olsun diyorum bütün vatandaşlarımıza. Çalışmalarımız devam ediyor. Depremin süresi 30 saniye ile bir dakika arasında bir süre devam etti."

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN:

"Şu an bir yıkıntı hasar söz konusu değil. İtfaiye teyakkuz halinde. Arkadaşlarımız durumlara bakıyorlar. Şükür bu şekilde atlattık. Biraz uzun sürdü ama atlattığımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızda sakinleşti herkes işine devam ediyor.

Burası birinci derece deprem bölgesi olduktan sonra yapılar buna göre yapıldı. zaten burada yapılar tekniği öncelerde yapılsa bile çok fazla kötü yapılar değil idi. Ama bundan sonra daha iyi yapılar da oluşacak. Ciddi bir sallantı oldu, yarım dakikaya geçti. Bir şey olmamış olması sevindirici."

6.2 büyüklüğündeki depremin 5.2 ve 5 büyüklüğünde artçılarının olabileceği uyarısı da yapıldı.

Özellikle Marmara'da kar tatili nedeniyle çoğu vatandaş depreme evlerinde yakalandı. Sarsıntı sonrası herkes yakınlarının durumu öğrenmek için telefonlara sarıldı. Ancak aşırı yüklenme nedeniyle telefonların kitlenmesine neden oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim