• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Marmara'da pirana benzeri balık yakalandı

Marmara'da pirana benzeri balık yakalandı
Marmara Denizi'nde adı ve türü bilinmeyen hamsi düşmanı balıklar yakalandı. Her birinin içinden hamsi ve sardalya çıkan ilginç görünümlü balıkların kanatları ise görenleri hayrete düşürüyor.

Marmara'da pirana benzeri balık yakalandı

Marmara Denizi'nde adı ve türü bilinmeyen hamsi düşmanı balıklar yakalandı. Her birinin içinden hamsi ve sardalya çıkan ilginç görünümlü balıkların kanatları ise görenleri hayrete düşürüyor.

Marmara Denizi'nde hamsi avına çıkan balıkçıların ağlarına kanatları olan ve türü bilinmeyen ilginç görünümlü balıklar takıldı. Hamsi sürüsüyle birlikte Ege Denizi'nden Marmara'ya geldikleri sanılan balıkların görünümü herkesi hayrete düşürdü. Uzun ve ince kuyruğu, iki tarafındaki kanatları yüzünden ilginç bir görüntüye sahip olan ve yenilip yenilmediği bilinmeyen balıklar, İstanbul'un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan'ın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilenmek üzere Beylikdüzü'ne getirildi. 35 yıllık meslek hayatı boyunca böyle bir balık türüne rastlamadığını söyleyen Balıkçı Kenan Tesisleri'nin sahibi Kenan Balcı, çirkin ve ürkütücü bir görüntüye sahip balıklardan tam 48 adet yakalandığını belirterek, adı ve türü belirlenemeyen bu balıkların hamsi düşmanı olduğunu söyledi. Balcı, balıkların içinden çıkan hamsi ve sardalyaları da vatandaşlara gösterdi.

Muntazam diş yapısına, her iki yanında kanatlara, insan gözüne benzeyen göz yapısına ve ip şeklinde 30 santim uzunluğunda kuyruğa sahip olan bu balıkların Marmara Denizi'nden çıkmış olmasını hayretle karşıladığını söyleyen Kenan Balcı, "Geçen yıllarda Marmara'da yıllardır görmeye alışık olduğumuz balıkların haricinde bir balık türüyle karşılaşmak neredeyse hayal gibiydi. Ama özellikle bu yıl hiç görülmemiş balık türleriyle karşılaşıyoruz. Bu balıkları incelemek isteyen bilim adamlarımız varsa numune yollamaya hazırım. Ben bugün bu balıkların mumyalanıp binlerce deniz canlısı türünü bünyesinde bulunduran Türkiye Deniz Canlıları Müzemize dahil olması için mumyalama çalışmasını vakit kaybetmeden başlatıyorum. 3 ay süren işlemin ardından bu balıklar da müzemizdeki yerini alacak" dedi. Bu arada vatandaşlar, yarasa ve kurbağaya benzettikleri balıklara dokunmaya bile korktu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim