• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Marmaray 2013 sonunda hizmete girecek

Marmaray 2013 sonunda hizmete girecek
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Marmaray Projesi Platformu’nda incelemelerde bulundu. İstanbul’a atanmasının ardından ilk kez platforma gelen Vali Mutlu yeraltındaki tünellere girerek proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Marmaray 2013 yılı sonunda hizmete girecek

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Marmaray Projesi Platformu’nda incelemelerde bulundu. İstanbul’a atanmasının ardından ilk kez platforma gelen Vali Mutlu yeraltındaki tünellere girerek proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Mutlu, burada yaptığı açıklamada Marmaray’n 2013 yılı sonunda hizmete gireceğini söyledi. Vali Hüseyin Avni Mutlu ilk olarak Marmaray Bölge Müdürlüğü’ne gelerek kısa bir ziyarette bulundu. Mutlu daha sonra Marmaray Bölge Müdürü Haluk Özmen, Gama Nurol Proje Müdürü Nurettin Demir ve aralarında Japon mühendislerinde bulunduğu yetkililerle birlikte Üsküdar Sahili’nde Marmaray Projesi Platformu'na geldi. Burada yetkililer Vali Mutlu’ya proje hakkında kısa bir brifing verdi. Daha sonra yelek ve baret giyen Mutlu, Yavuz isimli tünele inerek dekovil isimli servis aracıyla yerin 42 metre altından 330 metre ilerleyerek batırma tüplerin yerleştirildiği bölüme kadar geldi.

Bu bölümde basın mensuplarına açıklama yapan Mutlu şunları söyledi:

“Şu anda Boğaz'ın altındayız. Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayacak Marmaray tüneli içerisinde fevkalade tarihi bir yolculuk yaptık. Boğaz'ı yeraltından geçmek ayrı bir heyecan, duygu, büyük bir mühendislik çalışması, ülkemizin en önemli projelerinden bir tanesi. İstanbul’a çok büyük bir hizmet getirecek bir proje. 2011 Mart ayından itibaren artık yürüyerek karşıdan karşıya geçebileceğiz. Marmaray projesinin tamamı 2013 yılının sonu itibarıyla İstanbullular'ın hizmetine girecektir. Bu proje ile günde bir milyon yolcu taşınacak. İstanbul’un ulaşım konforu açısından dev bir proje gerçekten çok hızlı ilerliyor. 3 buçuk milyar dolarlık bir proje. Bunlar bizim yıllardır hayal ettiğimiz şeyler adeta bu mümkün olabilir mi? diye İstanbul üzerine kurduğumuz hayallerden biridir, acaba bu deniz üzerinden geçilebilir mi? arabayla geçilebilir mi? veya denizin altından geçilebilir mi? diye kurduğumuz hayallerden biriydi. Ama artık bunların hayal değil gerçek olduğunu görüyoruz.” Vali Hüseyin Avni Mutlu tüneller içindeki çalışmaları yerinde inceledikten sonra platformdan ayrıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim