• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Marmaray, 2013 yılında tamamlanacak

Marmaray, 2013 yılında tamamlanacak
İstanbul'un iki yakasını bir araya getirecek Marmaray, 29 Ekim 2013'te tamamlanacak. Söğütlüçeşme-Yenikapı hattının deneme sürüşünü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mart ayında yapacak.

Marmaray, 2013 yılında tamamlanacak

İstanbul'un iki yakasını bir araya getirecek Marmaray, 29 Ekim 2013'te tamamlanacak. Söğütlüçeşme-Yenikapı hattının deneme sürüşünü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mart ayında yapacak.

Marmaray'ın Üsküdar ayağında basın mensuplarıyla birlikte inceleme yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Biz Üsküdarlılar, 1970'li yıllardan beri eziyet çekiyoruz. Boğaziçi Köprüsü'nün inşasından beri çile çekiyoruz; ama artık tarihî yarımada ile Üsküdar'ın havası birbirine karıştı. Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı artık daha da anlamlı ve güzel olacak. Üsküdar, yepyeni bir çehreyle geleceği karşılayacak. Kültür merkezlerimize, alışveriş yerlerine rahat ulaşım sağlanması için tüm hazırlıkları yapıyoruz." dedi. Anadolu yakasının ulaşım hattının başında olduklarını belirten Mustafa Kara, "Boğaziçi Köprüsü, Harem, arabalı vapur hattı, Beşiktaş, Eminönü iskelesi ile ulaşım hattındayız. 1860'ta Sultan Abdülmecid'in çizdiği projenin 2005'li yıllarda temeli atıldı. Artık Üsküdar'a daha kolay ulaşılacak, ticaret, turizm gelişecek." değerlendirmesinde bulundu.

Marmaray sonrasına hazırlık yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Kara, şöyle konuştu:

"Üsküdar ayağında yapılan arkeolojik kazı çalışmaları tamamlandı. Metro hattında hiçbir tarihi eser kalmadı. Üsküdar Ayrılık Çeşmesi arasına 3 bin 400 metre. Şimdi gideceğimiz 800 metre ile tüplere ulaşacağız. Bundan sonraki 7 bin 500 mertelik alanın 2 bin 500 metresi toprakla dolacak. Kalan kısımlar da istasyon hizmetleri olacak."

Marmaray projesine destek sağlayacak ve Üsküdar'ın trafik sorununa çözüm oluşturacak 19 kilometrelik Üsküdar-Çekmeköy-Taşdelen metro hattının bugün ihaleye çıktığını hatırlatan Kara, "Burada saatte 70 bin kişinin hattı kullanacağını düşündüğümüzde günde 1 milyon kişi Asya'dan Avrupa'ya gidecek. Bu projeyi heyecanlı kılan Kadıköy- Kartal hattının Ayrılık Çeşmesi'nde buluşması." dedi. Söğütlüçeşme-Yenikapı arasındaki 3 bin 400 metrelik hattın tamamlandığını da belirten Kara, "Mart ayında Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız dekovit denen araçla hattı test edecek." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim