• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Marmara'ya zehir saçıyor

Marmara'ya zehir saçıyor
Kadıköy Belediyesi tarafından 7 ayrı yerden alınan örneklerle yaptırılan tahlil sonuçlarına göre, koli basili oranı olması gereken seviyenin oldukça üzerinde seyrediyor.


Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak yaptırılan tahlil sonuçlarına göre özellikle 7 bölgeden denize girmek son derece riskli ve tehlikeli. Sınır değeri azami 200 olması gereken E.Coli sayımı; Moda Deniz Kulübünde 410, Fenerbahçe Burnunda 390, Kalamış Marina'da 6.500, Yoğurtçu Parkı bitiminde ise 6.900. Tahlillerde ayrıca denizde hiç olmaması gereken ve bağırsak Enfeksiyonlarına neden olan (Fekal Streptokok) bakteri gurubu ise tehlikenin bir başka boyutu.

(Streptokok): Gram-Pozitif, yuvarlak şekilli, fakültatif anaerop, katalaz, negatif, sporsuz ve hareketsiz bakterilerdir. Sabit bir çizgi üzerinde çoğaldıkları için ikli ya da zincir şeklinde görülürler. Bazı türleri karbondioksitli ortamlarda üreyebilirler. Tüm vücutta flora bakterisi olarak bulunup, deride en çok bulunan bakterilerdendir. Büyük çoğunluğu insan patojenidir ve hastalık etkenidir. İnsan ve hayvanlarda çeşitli lokal ve yayılmış enfeksiyonlara neden olurlar. Bazı streptokoklar ise normal hayvanların üst solunum yollarında ve bağırsak kanalında bulunur ve hayvanlarda direncin belirgin ölçüde kırılması halinde patojen hale geçerler.

"Sağlığımızla kimsenin oynamaya hakkı yok"

Kangren haline gelen Kurbağalıdere" deki ıslah çalışmalarının yavaşlığı nedeniyle yoğun kokunun yanı sıra sivrisinek ve sel baskınları ile baş etmeye çalışan Kadıköy Halkı, geçen yaz olduğu gibi bu yazda koli basili tehlikesi ile karşı karşıya kalmaları nedeniyle " Sağlığımızla kimsenin oynamaya hakkı yok, yeter artık "diyorlar. Yapılan tahlil sonuçlarını yorumlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, " Vatandaşlarımızı denize girmemeleri konusunda geçen yıl da uyarmıştık. Bu sene de değişen bir şey yok. Aldığımız sonuçlara göre denize girmek oldukça riskli. Kesinlik dere ıslah çalışmalarının hızlandırılması, hatta 24 saat çalışılması gerekiyor. Bu zamana kadar Kurbağalıdere'de yeterince hızlı çalışılsaydı ıslah şimdiye kadar bitmiş olurdu. Halk tehlike altında! Dolayısıyla insanların sağlığını riske atmaya kimsenin hakkı yok."

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim