• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Marmaray'da son 100 metreye girildi

Marmaray'da son 100 metreye girildi
DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, Marmaray’daki çalışmalara hız verdiklerini ve bitiş için son 100 metreye girildiğini açıkladı.

MARMARAY'DA SON 100 METRE

DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, Marmaray’daki çalışmalara hız verdiklerini ve bitiş için son 100 metreye girildiğini açıkladı.

DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, Yenikapı’daki arkeolojik kazıların bittiğine dikkati çekerek Marmaray’daki çalışmalara hız verdiklerini ve bitiş için son 100 metreye girildiğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürü Ahmet Arslan, “Tarihimizi ortaya çıkaran değerler adına Marmaray Projesi’nde zaman kaybetmeyi göze aldık. Sirkeci istasyonumuzda arkeolojik kazılar halen sürerken eş zamanlı olarak inşaat çalışmalarına devam ediyoruz. Ancak Yenikapı istasyonunda bir süredir devam eden kazı çalışmaları bugün itibarıyla sona ermiştir” dedi.

‘Yüzyılın Projesi’ olarak adlandırılan ve inşaatı 2004 yılından bu yana süren Marmaray Projesi’ndeki son durum Merkez Haber’de tartışıldı. Projenin başındaki isim Ulaştırma Bakanlığı Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan, çalışmaları uzun bir süredir sekteye uğratan Yenikapı istasyonundaki arkeolojik kazıların 13 Ocak Perşembe günü itibarıyla sona erdiğini açıkladı.

5-6 ay testler yapılacak

DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan şu bilgileri verdi:

“Avrupa Yakası’nda karadan gelen tünellerin deniz altındaki tünellerle birleştirilmesi çalışmasında son 100 metreye gelindi. 2012 yılında tünellerin tamamını bitirmiş ve rayları döşemiş olmayı planlıyoruz. Bunun ardından da 5-6 ay kadar sürecek bir test çalışmamız olacak. Tüm bunların ardından hedefimiz 29 Ekim 2013’te, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılında Marmaray Projesi’ni ulaşıma açmak.” 13 kilometresi tünel, 1.4 kilometresi deniz altında olan toplam 76 kilometrelik ulaşım hattına sahip olacak.”

Birleştirmeler 1.5 ayda bitirilecek

Arslan “Sirkeci istasyonumuzda arkeolojik kazılar sürüyor. Bir yandan da inşaat çalışmalarına devam ediyoruz. Ancak Yenikapı istasyonunda bir süredir devam eden kazı çalışmalarının bugün itibarıyla sona ermiştir” dedi. Çalışmaların Yenikapı’da artık daha hızlı ilerleyeceğini belirten Arslan, “Proje tamamlandığında Yenikapı istasyonu bir dağıtım merkezi görevi görecek. Buradan Taksim ve Levent metrosuyla entegrasyon sağlanacak. Projeyi asıl zor kılan tünellerin denizin altından geçirilmesi işlemiydi. Biz bu zor safhayı atlattık. Denizin altındaki tünellerde ekleme ve dolgu işlemleri de bitti. Bir buçuk ay sonra Avrupa’dan Asya’ya Yenikapı istasyonundan inip denizin altından yürüyerek geçiyor olacağız” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim