• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Marmaray'ın cer motorları Tülomsaş'tan

Marmaray'ın cer motorları Tülomsaş'tan
Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı, Marmaray araçlarının cer motorlarının TÜLOMSAŞ'ta imal edileceğini bildirdi.

Marmaray'ın cer motorlarını Tülomsaş yapacak

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı, Marmaray araçlarının cer motorlarının TÜLOMSAŞ'ta imal edileceğini bildirdi.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, TÜLOMSAŞ'ın ürettiği lokomotif, yük vagonu ve dizel motor gibi ana ürünlerin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda gittikçe artan bir ivmeyle talep edilir hale geldiğini ifade etti.

Cer motorlarını da ana ürün olarak belirlediklerini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

''İlk sipariş Bombardier firmasından alınarak, üretim sürecine başlanmıştır. Marmaray projesinde kullanılacak demiryolu araçlarının imalatını yapacak olan Rotem firmasının ihtiyaç duyduğu 240 yüksek teknoloji ürünü cer motorlarının TÜLOMSAŞ'ta imalatına yönelik görüşmeler tamamlanmış ve sipariş sözleşmesi taraflarca imza altına alınmıştır.

Böylece TÜLOMSAŞ'ın sahip olduğu imkan ve kabiliyetler ile bilgi birikimi; ileri teknoloji gerektiren ürünleri başarıyla üretebileceğini göstermesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Bir başka anlatım şekli ile şirketimizin teknolojik seviyesi ve ürüne ait kalite gereksinimlerinin karşılanabilirliği ve rekabetçi koşulların sağlanması gibi konulardaki başarısı da kanıtlanmış olmaktadır. Ayrıca, Marmaray projesi kapsamında 330 motorlu boji ve 1100 tekerlek takımı üretim siparişi de alınmıştır.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim