• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Marmaray'ın geçiş üretleri belli oldu

Marmaray'ın geçiş üretleri belli oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatlarının şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde,1,95 lira civarında olacağını bildirdi. İstanbulkart'ın Marmaray'da da geçerli olacağını söyledi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatlarının şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde,1,95 lira civarında olacağını bildirdi. İstanbulkart'ın Marmaray'da da geçerli olacağını söyledi.
 
Marmaray'daki bilet fiyatlarının ne olacağına ilişkin açıklamalarda da bulunan Yıldırım, İstanbul'daki metrolarda, raylı sistemlerde uygulanan bilet fiyatlarının aynısı olacağını ifade etti.
 
Bugünlerde UKOME'nin bunun kararını alacağını aktaran Yıldırım, "Zannediyorum 1,95 civarında olacak. Şunu da söyleyim, bu hattı TCDD işletecek ama bunun entegrasyonunu İstanbul Ulaşım ile birlikte yapacağız. UKOME kararıyla, İstanbullular tek biletle hem Marmaray'ı hem metroları hem de otobüsleri kullanabilecek" bilgisini verdi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Kanal İstanbul'da çalışmaların sona yaklaştığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile son değerlendirmeler yapıldıktan sonra yapım aşamasına geçileceğini bildirdi.
 
DÜNYA REKORU
 
3. Köprü inşaatı ile ilgili de konuşan Bakan Binali Yıldırım, "3. Köprü'nün ayaklarının uzunluğunun 60 metreyi bulduğunu. yıl sonuna kadar ayakların tamamlanmış olacağını" belirterek, "2015'te tamamlamayı planlıyoruz. Bu bir dünya rekoru olacak" dedi.
 
ÇED RAPORU ALINACAK
 
Bakanı  Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının inşaatına birkaç ay içinde başlanabileceğini belirterek "3. Havalimanı ile ilgili ihaleye çıkmadan önce biz ÇED Raporu'nu aldık. ÇED'den muaf olacağı iddiaları doğru değil" dedi.
 
SINIRI ŞİRKETLER KOYACAK
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Uçak biletlerinde tavan fiyat uygulaması şirketlerin kendi rızasıyla yapılacak. Havayolu şirketleri SHGM ile anlaşmaya vardılar. Şirketler uygulayacakları bilet fiyatlarına kendileri bir sınır koyacaklar" dedi. Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT renginin turkuaz olacağını bildirdi.
 
29 Ekim'de açılışı yapılacak Marmaray Projesi’nde geçtiğimiz 2 Ağustos’ta test sürüşleri yapılmıştı. Marmaray Projesi üç etaptan oluşuyor. 
 
MALİYETİ 4.3 MİLYAR DOLAR
 
7.5'luk depreme göre geliştirilen Marmaray Projesi'nde bu güne kadar yerli ve yabancı 2 bin 550 kişi, mühendis, mimar ve işçi olarak çalıştı. Projede, 835 bin metreküp beton, 145 bin ton demir kullanıldı. Projenin toplam maliyeti 4 milyar 308 milyon 636 bin 815 dolar.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim