• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Marmaris'te 500 yabancı 'yat'ta yaşıyor

Marmaris'te 500 yabancı 'yat'ta yaşıyor
Avustralya’dan ABD’ye, Rusya’dan İspanya’ya, İtalya’dan Fransa’ya kadar çeşitli ülkelerden yaklaşık 500 yabancı, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki marinalarda yaşıyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki marinalarda dünyanın farklı ülkelerinden yabancılar yaşıyor. İrlandalı emekli pilot Ned Kelley, Türk insanının misafirperverliğiyle buraya bağlandığını söylüyor. Beş yıldır yatta yaşayan İngiliz Spiers ailesi, kendilerini ‘deniz çingenesi’ diye tanımlarken ABD’li Lee Licata denizin huzur verdiğini dile getiriyor.

Avustralya’dan ABD’ye, Rusya’dan İspanya’ya, İtalya’dan Fransa’ya kadar çeşitli ülkelerden yaklaşık 500 yabancı, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki marinalarda yaşıyor. Kültürleri ve dilleri ayrı olan bu insanların ortak noktası, deniz tutkusu. İlçedeki marinalara bağladıkları yatlarda yaşayan yabancıların elektrik, su, doğalgaz, internet faturası gibi dertleri yok. Denizde uyumak, onlar için beşikte uyumak gibi keyifli. Teknede yaşam alanları kısıtlı olmasına rağmen hayatlarından memnunlar. Komşularını beğenmediklerinde ise çareyi yer değiştirmekte buluyorlar. Marinanın yabancı misafirleri, denizdeki problemlerin şehirlerdeki kadar karışık olmadığını dile getirerek, bunun en büyük özgürlük olduğuna inanıyor.

Üç yıldır Netsel Marina’da, 10,4 metre uzunluğundaki ‘Grey Glider’ isimli yatında eşi Barbara ile yaşayan İrlandalı Ned Kelley, emekli pilot. Dedesi, dünyaca ünlü Titanic gemisinin yapımında çalışmış. Bugüne kadar dört ülke gezdiğini belirten Kelley, “Türkiye’ye âşık oldum. Türk insanının sıcakkanlılığı ve misafirperverliği bizi buraya bağladı. Marmaris’ten gitmeyi düşünmüyoruz.” diyor. Eşi Barbara ise küçük bir yerde yaşamaktan şikâyet etmesine rağmen denizde bulunmaktan dolayı keyif aldığını söylüyor. Nükleer mühendisi Lee Licata ise dünyayı denizin üzerinden görmek için üç yıl önce ‘Leeze’ ismini verdiği yatını satın almış. Licata, “21 yıl nükleer denizaltılarda çalıştım, dünyayı görmedim. Dünyaya denizin üzerinde bakmayı istedim.” diye konuşuyor. Ömrümün kalanını da deniz üzerinde geçireceğini söyleyen Licata, denizin kendisi için huzur ve sessizlik olduğunu dile getiriyor.

‘Hydaway’ isimli yatın sahibi İngiliz Spiers ailesi de beş yıldır denizlerde. Fransa, İspanya, Portekiz, İngiltere, İtalya, Hırvatistan, Cezayir ve Yunanistan’ı gezen aile, kendilerini ‘deniz çingenesi’ olarak tanımlıyor. Aile reisi Colin, “Tanrı’ya bağlı sağlığım elverdiğince Türkiye’de kalmayı istiyorum. Türk insanı, kişilik ve karakter olarak çok temiz. Misafirperver ve sıcakkanlı. Bizi her gördüklerinde hatırlamaları hoşumuza gidiyor. Denizde komşunuzu sevmiyorsanız yerinizi değiştirebiliyorsunuz ama yerleşik hayatta bunu yapmak çok zor.” ifadelerini kullanıyor. Oğul Tom ise okulunu bitirdikten sonra ailesine katılarak tecrübe edindiğini kaydediyor. Netsel Marina Genel Müdürü Zafer Ergül, marinalarında 503’ü yabancı 648 yata hizmet verdiklerini kaydediyor. Ergül, misafirlerin rahat etmesi için her türlü imkâna sahip olduklarını belirtiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim